Truineer Nieuws melden?

VIDEO – Kidsday, ereburger Simon Mignolet en de Midweekfeesten XXL met Maksim omkaderen Bar Berlin

‘Bar Berlin’ denkt evenwel niet enkel aan de voetballiefhebber. Het belooft één groots event te worden voor alle Truienaren en bezoekers. Rond elke match zal er een initiatief zijn die het lokale weefsel versterkt. Voor de Belgen hun eerste bal hebben geraakt wilen we de jongste inwoners al motiveren om in Rode Duivels-outfit hun dag door te brengen. De Haspengouwse scholen worden gestimuleerd om hun leerlingen op te roepen in zwart/geel/rood naar school te komen en aansluitend af te zakken naar de Kidsday. The Party Kids show en een gratis springkastelenfestival vormen ideale opwarmers voor de de wedstrijd vanaf 18u tegen Slovakije. Meestal wordt een ereburgerschap in besloten kring in het stadhuis gehouden. Dit keer heeft het lokale bestuur beslist om ex-Rode Duivel Simon Mignolet samen met alle inwoners te eren. Dat zal gebeuren vanaf 19u voor aanvang van de match tegen Roemenië. Gasten uit binnen- en buitenland zorgen voor de verrassing, het lokale bestuur bereidt een origineel cadeau voor, de organisatie een spectaculaire show. Wie zomer en woensdag zegt in Sint-Truiden zegt Midweekfeesten. De iconische woensdagoptredens, ontsproten uit het brein van Pascal Vossius, krijgen in de zomer van 2024 een vervolg met de Midweekfeesten XXL. In Vrijstaat A zijn in juli ook activiteiten gepland maar na de wedstrijd van 18u tegen Oekraine zal het jonge talent ‘Maksim’ de Grote Markt in vuur en vlam zetten. Maksim (volledige naam Maksim Stojanac) brak door als acteur en zanger bij #LikeMe, presenteerde The Voice Kids en scoorde al enkele grote hits zoals ‘Onder Invloed‘ en ‘Leef voor jou‘. Maksim omringt zich met een fullband en zal met zijn Vlaamse popnummers bewijzen dat hij geen ééndagsvlieg is. Afsluiten doen we op woensdag met Lassy FM, zij zijn vaste waarde op de Midweekfeesten.

 

Samen met horeca en verenigingen
‘Bar Berlin’ vergeet ook de lokale gemeenschap niet. We willen de lokale horeca stimuleren en faciliteren als ambassadeurs om mee te zorgen voor volle terrassen op de Grote Markt.  Om de drankstanden in ‘het stadion‘ uit te baten wordt de hulp ingeroepen van lokale voetbalclubs. Velm VV, Sporting Aalst en VK Bautershoven trommelen hun leden op om voor sfeer achter de toog te zorgen en geld in hun kassa. Samen met de beste DJ’s uit onze regio (Frank Mellemans en Lassy FM ) wordt het voor en na de matchen een geweldige beleving.

Ook de lokale ondernemers worden samengebracht en kunnen netwerken in een uniek en sfeervol kader, maar zijn ook welkom voor een personeelsactiviteit tijdens één van de wedstrijden, alle informatie is te vinden via de website www.bar-berlin.be.

Beknopt
Vrijdag 14 juni tot zondag 14 juli
Uitzending van alle matchen van de Belgen
Gigantisch LED-scherm van 120m2
Locatie: Grote Markt Sint-Truiden
Ondernemersplatform en tent met beste zicht op Grote Markt
Eet-en drankgelegenheid
Kidsdag op maandag 17 juni
Haspengouwmarkt, zomerbraderie en viering ereburger Simon Mignolet op zaterdag 22 juni
Midweekfeesten XXL met MAKSIM en Lassy FM op woensdag 26 juni