Truineer Nieuws melden?

Truienaar Mario Boon pakt met uit strip over ‘Fort van Eben-Emael’

Striptekenaar en Truienaar Mario Boon (50), weliswaar wonend in het Gentse, heeft zijn nieuw album ‘Vreemde vogels boven Eben-Emael’ voorgesteld in het Fort Eben-Emael. Dat meldt de VRT.

© Foto FB Mario Boon
“We klokten af op 300 gesigneerde albums op 3 dagen tijd”, vertelt Mario Boon. “De kopers waren Walen, Vlamingen, Limburgers, oostkantonners, Duitsers, Fransen, Nederlanders en een enkele Engelsman. De pakkendste kopers waren kinderen van de verdedigers van het fort en één van de laatste overlevenden van de Duitse inval. Een vrouw die als 3-jarig kind haar huis zag gebombardeerd worden door een stuka en zo haar mama en haar zus verloor. Identiek zoals ik in mijn strip beschrijf. Dat was kippenvel. Bedankt aan iedereen van het fort om me die drie dagen gezelschap te houden.
Mijn tekenhand gaat een dag uitrusten.”.

 

 

Meer info via:

https://www.vrt.be/…/striptekenaar-marion-boon-stelt…/

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst