Truineer Nieuws melden?

Toyota Jenaer breidt uit met nieuwe vestiging in Tienen

GELEZEN IN DEN TRUINEER: Toyota Jenaer, een familiebedrijf pur sang, geldt als een vaste waarde in de Haspengouwse autowereld en breidt nog uit.

 

Toyota Jenaer bestaat bijna 60 jaar. Welke weg legden jullie af? “In 1966 openden mijn grootouders in Attenhoven één van de allereerste Toyotagarages in ons land. Onze huidige site in Sint- Truiden dateert van 2004. De twee locaties hebben een tijdje naast elkaar bestaan, maar al snel besliste mijn grootvader om volledig in te zetten op de concessie in Sint-Truiden. Nu, twintig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich en komt er opnieuw een tweede locatie bij, dicht bij onze roots. In juni gooien we er onze deuren open.”

 

Jullie nieuwe concessie opent in Tienen, vanwaar die keuze? “De concessiehouder van Toyota in Tienen is intussen verdwenen. Daarom besloten we om net daar onze nieuwe vestiging te openen. Die komt er aan de Bietenweg, vlak bij de suikerfabriek en dus ook dicht bij de vorige Toyota concessie. De duizenden bezoekers van Suikerrock zullen deze zomer voorbij onze deuren wandelen. Hoewel de oppervlakte van het terrein kleiner is dan in Sint-Truiden, zal er meer ruimte zijn omdat we met verdiepingen werken. In onze afleverzone voorzien we een lift die de voertuigen meer dan vier meter de hoogte in tilt en via een platform naar een andere verdieping brengt. Dé eyecatcher op dit platform wordt de Lexus LS400 uit 1989 van mijn overleden grootvader. Eén van de allereerste wagens van Toyota’s dochtermerk die geïmporteerd werden in Europa.”

 

“De bezoekers van Suikerrock zullen deze zomer voorbij onze deuren wandelen”

Toyota Jenaer is een familiebedrijf. Is dat een troef in jullie sector? “Mijn ouders zijn nog steeds actief binnen het bedrijf. Mijn man en ik vormen intussen al de derde generatie. Je kan ons dus inderdaad een écht familiebedrijf noemen. Volgens mij ligt daar ook onze sterkte. Wij kennen onze klanten en zijn altijd beschikbaar voor hen. We vinden het belangrijk om toegankelijk te zijn en dit zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers. Die betrokkenheid en persoonlijke benadering wordt duidelijk geapprecieerd. Zeker nu de sector gedomineerd wordt door grote groepen, waar het allemaal toch wat minder persoonlijk en vertrouwelijk is.”

Zetten jullie daarnaast ook in op de professionele markt? “Absoluut, want voor het business gedeelte beschikken we over een Fleet Advisor. Iemand die perfect op de hoogte is van de laatste regelgeving op het vlak van autofiscaliteit en ook over de nodige technische bagage beschikt. Naast onze gekende zelf opladende hybrides, biedt Toyota ook volledig elektrische wagens die zich perfect lenen als bedrijfswagen. Ook onze bestelwagens, zoals de verschillende Proace-modellen, zijn erg in trek bij professionelen. Ze kennen Toyota vaak al van de hybride modellen en dat maakt de stap naar full electric duidelijk kleiner. Het vertrouwen in de kwaliteit is aanwezig. De 10 jaar garantie en onze persoonlijke service doen de rest”, besluit Kristien Jenaer.