Truineer Nieuws melden?

Theater De Roxy stunt met ‘ALLO ‘ALLO

De Roxy nadert het mooie aantal van 3000 toeschouwers voor ‘ALLO ‘ALLO. Wat een fijn gevoel, zoveel enthousiasme! En ook u kan er nog bij zijn dankzij onze tweede EXTRA VOORSTELLING op woensdag 29 mei om 20u15. Alle info en tickets via www.deroxy.be

 

Op dit moment loopt in Theater De Roxy in Sint-Truiden de komedie ‘Allo ‘Allo. Het publiek genoot met volle teugen van de fratsen van René, Herr Flick, Helga, Mimi, Yvette en al de andere kleurrijke figuren. Kosten noch moeite werden gespaard om van ‘Allo ‘Allo een pikante, snelle komedie te maken.  Het theaterstuk is ook een lust voor het oog met de vele mooie kostuums en een prachtig decor.  Je waant je in de BBC TV-studio’s waar de sitcom jarenlang werd opgenomen.

Gunter Reniers: ‘Bedankt voor het compliment.  We zijn inderdaad al maanden bezig met de voorbereidingen.  Toen we beslisten om ‘Allo ‘Allo op de planken te brengen, wilden we er voluit voor gaan.  Heel wat mensen kennen de gelijknamige tv-serie en gaan dus bewust of onbewust de theaterversie vergelijken met hetgeen ze kennen van de tv. Ik bezocht de voorstelling bij theatergroepen in Gent en Bredene en onderhandelde met beide groepen over de aankoop en/of verhuur van meubels, rekwisieten en kostuums.  De pruiken werden gekapt door Mish Jacobs die ook onze cafébazin Edith op sublieme wijze speelt. Ikzelf speel een kleine rol en zorg samen met de mannen van de decorploeg voor de decorwissels tijdens de voorstelling.  Die decormannen staken we in een boerenkostuum en zij spelen cafébezoekers, een rol op hun lijf geschreven! (lacht). Het ganse concept komt uit het brein van onze regisseur Yves Caspar, een grote fan van de tv-serie.

Yves: ‘Inderdaad, als kind al keek ik naar ‘Allo ‘Allo!  De manier waarop oorlogssituaties tóch voor komische verwikkelingen konden zorgen, vind ik heel goed bedacht.  De personages zijn zó karikaturaal, zó ‘over the top’ dat het terug grappig is.  En ik had het geluk om met zeer getalenteerde mensen te mogen werken in De Roxy.’

Al dat mooie werk wordt beloond met een TWEEDE extra voorstelling op woensdag 29 mei om 20u15.  De andere 13 voorstellingen zijn reeds allemaal uitverkocht! U hoeft geen kenner van de      tv-serie te zijn om van deze voorstelling te kunnen genieten!

Tickets en info www.deroxy.be

Guy Caré