Truineer Nieuws melden?

Rode Duivels, Simon Mignolet en Maksim maar ook kinderfeest, zomerbraderie en lokale samenwerking

Bar Berlin is hotspot tijdens EK voetbal. Dat bleek vanmiddag op de persvoorstelling van Bar Berlin, het initiatief op de Grote Markt dat de uitzendingen van de Rode Duivels zal verzorgen tijdens het EK. Waar kan je de mooiste acties en doelpunten van de Rode Duivels beter volgen dan in voetbalstad Sint-Truiden? Wie in 2018 op de Grote Markt stond toen België Brazilië uitschakelde op het WK, zal het nooit vergeten. Het was een gigantisch feest waar niet alleen de voetballiefhebber erop los danste maar elke Haspengouwer. Als de Rode Duivels spelen is immers iedereen fan. Groot en klein, jong en oud. En ook nu is iedereen opnieuw welkom in het centrum van de stad voor Bar Berlin.

© Belgium Media

Megagroot Led-scherm
Sint-Truiden is een pionier in de organisatie van grote voetbalevents op de Grote Markt. Al van bij de ontluiking van ‘de gouden generatie’ Rode Duivels lokt de stad duizenden voetballers naar het centrum van de stad. Ook dit jaar zal Sint-Truiden vanaf 14 juni in de ban van Koning Voetbal zijn voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Wie niet bij onze buren geraakt kan de wedstrijden van de Rode Duivels volgen op een Ledscherm van maar liefst 120 m2. Vanuit alle hoeken kunnen de acties van Doku, de passes van De Bruyne of de goals van Lukaku in messcherpe kwaliteit toegejuicht worden. Het spektakel op het veld wordt ondersteund met voorbeschouwingen, analyses met sportgasten en visuele- en muzikale animatie.

“Alle goals van Lukaku in messcherpe kwaliteit op een ledscherm van 120m2”

Meer dan voetbal
‘Bar Berlin’ denkt evenwel niet enkel aan de voetballiefhebber. Het belooft één groots event te worden voor alle Truienaren en bezoekers. Rond elke match zal er een initiatief zijn die het lokale weefsel versterkt.

Kidsday op maandag 17 juni
Voor de Belgen hun eerste bal hebben geraakt wilen we de jongste inwoners al motiveren om in Rode Duivels-outfit hun dag door te brengen. De Haspengouwse scholen worden gestimuleerd om hun leerlingen op te roepen in zwart/geel/rood naar school te komen en aansluitend af te zakken naar de Kidsday. The Party Kids show en een gratis springkastelenfestival vormen ideale opwarmers voor de de wedstrijd vanaf 18u tegen Slovakije.

Ereburger Simon Mignolet in massaviering op zaterdag 22 juni
Meestal wordt een ereburgerschap in besloten kring in het stadhuis gehouden. Dit keer heeft het lokale bestuur beslist om ex-Rode Duivel Simon Mignolet samen met alle inwoners te eren. Dat zal gebeuren vanaf 19u voor aanvang van de match tegen Roemenië.
Gasten uit binnen- en buitenland zorgen voor de verrassing, het lokale bestuur bereidt een origineel cadeau voor, de organisatie een spektakulaire show. Mignolet speelde 35 keer voor de Rode Duivels en telt maar liefst 129 selecties achter zijn naam. Van STVV over Sunderland en Liverpool tot Club Brugge, de carrière van Mignolet verdient een groot eerbetoon.
Zaterdag 22 juni kan trouwens door elke inwoner met stip in de agenda aangekruist worden want die begint met de wekelijkse Haspengouwmarkt en gaat naadloos over in de gezellige Zomerbraderie. Kortom, een hele dag beleving in de hoofdstad van Haspengouw. In primeur werd bekendgemaakt dat Eddy Merckx en Paul van Himst aanwezig zullen zijn op de huldiging.

Maksim op Midweekfeesten XXL op woensdag 26 juni
Wie zomer en woensdag zegt in Sint-Truiden zegt Midweekfeesten. De iconische woensdagoptredens, ontsproten uit het brein van Pascal Vossius, krijgen in de zomer van 2024 een vervolg met de Midweekfeesten XXL. In Vrijstaat A zijn in juli ook activiteiten gepland maar na de wedstrijd van 18u tegen Oekraine zal het jonge talent ‘Maksim’ de Grote Markt in vuur en vlam zetten.
Maksim (volledige naam Maksim Stojanac) brak door als acteur en zanger bij #LikeMe, presenteerde The Voice Kids en scoorde al enkele grote hits zoals ‘Onder Invloed‘ en ‘Leef voor jou‘. Maksim omringt zich met een fullband en zal met zijn Vlaamse popnummers bewijzen dat hij geen ééndagsvlieg is. Afsluiten doen we op woensdag met Lassy FM, zij zijn vaste waarde op de Midweekfeesten.

Samen met horeca en verenigingen
‘Bar Berlin’ vergeet ook de lokale gemeenschap niet. We willen de lokale horeca stimuleren en faciliteren als ambassadeurs om mee te zorgen voor volle terrassen op de Grote Markt. Om de drankstanden in ‘het stadion‘ uit te baten wordt de hulp ingeroepen van lokale voetbalclubs. Velm VV, Sporting Aalst en VK Bautershoven trommelen hun leden op om voor sfeer achter de toog te zorgen en geld in hun kassa. Samen met de beste DJ’s uit onze regio (Frank Mellemans en Lassy FM ) wordt het voor en na de matchen een geweldige beleving.
Ook de lokale ondernemers worden samengebracht en kunnen netwerken in een uniek en sfeervol kader, maar zijn ook welkom voor een personeelsactiviteit tijdens één van de wedstrijden, alle informatie is te vinden via de website www.bar-berlin.be.

Beknopt

  1. Vrijdag 14 juni tot zondag 14 juli
  2. Uitzending van alle matchen van de Belgen
  3. Gigantisch LED-scherm van 120m2
  4. Locatie: Grote Markt Sint-Truiden
  5. Ondernemersplatform en tent met beste zicht op Grote Markt
  6. Eet-en drankgelegenheid
  7. Kidsday op maandag 17 juni
  8. Haspengouwmarkt, zomerbraderie en viering ereburger Simon Mignolet op zaterdag 22 juni
  9. Midweekfeesten XXL met MAKSIM en Lassy FM op woensdag 26 juni