Truineer Nieuws melden?

Peace & Love op Ladies City Day

GELEZEN IN DEN TRUINEER: Op vrijdag 24 mei is het de 16de editie van Ladies City Day. Willen jullie ook weten wat er allemaal te doen is?

Op vrijdag 24 mei fleuren de dames van Haspengouw en omstreken de 16e editie van Ladies City Day op. Voor één dag laat Shop & The City het stadscentrum van Sint-Truiden proeven van de zomerse sfeer met Peace & Love, een terugblik op de hippe Flower Power periode begin jaren zeventig. De Grote Markt is the place to be voor een openlucht lifestyle beurs met tal van leuke tentjes en in de winkelstraten doen ook de handelaars hun duit in het zakje met speciale acties, kleurrijk versierde etalages en zijn later open tot 21 uur.

“Met Shop & The City vonden wij het een goed idee om de handelaars een keuze te laten maken uit een vijftal thema’s. Het werd Peace & Love met een knipoog naar de periode van de Flower Power. Dat was een artistieke jeugdcultuur, die in Californië ontstond. De Beatles maakten het verder wereldwijd bekend met enkele prachtige songs en het beroemde festival van Woodstock

 

“Lief zijn voor mekaar, mekaar graag zien is ook voor ons een item. Zeker in deze tijden want er is al leed genoeg in de wereld”

– Bram Deltour

in 1969 vormde het hoogtepunt van de flowerpowerbeweging. Lief zijn voor mekaar, mekaar graag zien is ook voor ons een item. Zeker in deze tijden want er is al leed genoeg in de wereld. Met name door de opvallende, kleurrijke kleding en haardracht is deze periode van eind jaren zestig, begin jaren zeventig een trend geworden op vele themafeesten. Zo was het voor zowel mannen als vrouwen populair om strakke bovenstukken en wijde broeken of rokken te dragen. Vanaf de jaren ’70 werd het dragen van een simpel t-shirt, sweater, spijkerbroek en sneakers als ‘normaal’ gezien’, geeft Bram Deltour manager Shop & The City een inkijk in deze leuke periode.

Feesten in hippe fleurige kledij zoals in de Flower Power periode

“Vorig jaar viel het thema ‘La Douce France” uitstekend in de smaak. Wij hopen dat alle Ladies, die in Sint-Truiden komen shoppen, zich ook gaan uitdossen in de typische stijl van begin jaren zeventig. Onze medewerkers trekken alvast een flower- power outfit aan met kleurrijke hoofdband. Het programma verschilt niet veel met de andere jaren. De eerste 1.500 dames.die zich inschrijven, ontvangen een goodiebag met tal van gadgets. Bij aankomst vanaf 16 uur op de Grote Markt wordt iedereen getrakteerd op een gratis stukje fruit en een drankje. Niet alleen in de Ladies Village maar ook in de winkelstraten zijn er tal van leuke activiteiten zoals een photobooth. Op het Sint- Martenplein is er tevens live-muziek. Wie denkt aan die Flower Periode, denkt ook aan feest! Na het shoppen, de winkels blijven open tot 21 uur, nodigen we alle dames uit op de Grote Markt want er wacht een heuse party om deze leuke dag op een spetterende manier af te sluiten met ondermeer een gastoptreden van Aaron Blommaert, de coverband Abba for You en DJ Lenny”, zo weet Eline Dessers, manager Shop & The City.

 

“De eerste 1.500 dames die zich inschrijven, ontvangen een goodiebag met tal van gadgets”

– Eline Dessers

 

 

“Niemand kan er omheen, de Ladies City Day blijft een gigantisch succes. De Ladies Village met twintig standhouders, die de laatste trends in beauty, food en fashion voorstellen, vormt net zoals de voorbije jaren het centrum van het event. Elke dame kan er ook halt houden bij de foodtrucks voor een lekkere cocktail of hapje. Celine Malyster is onze presentatrice en praat met handelaars en bezoekers. Een positieve tendens is wel dat de Ladies City Day niet alleen jong volwassenen aantrekt maar ook andere leeftijdsgroepen. Onze vorige editie was top, misschien wel ‘the best ever’ en dus gaan we niet veel veranderen. Ik wil ook het stadsbestuur bedanken want zonder hun logistieke en operationele steun is dit event niet mogelijk. En zeker nog een pluim voor Eline en Bram om dit succesverhaal telkens te bestendigen”, besluit Philip Bronckaerts, voorzitter Shop & The City Sint-Truiden.