Truineer Nieuws melden?

Matchday: Westerlo-STVV

Vanavond, 20.45 uur, staan in’t Kuipke het plaatselijke Westerlo en STVV tegenover elkaar. Wat wordt het?

In de zevende speelronde van de Europe Play-Offs reizen de Kanaries af naar ’t Kuipje om het op te nemen tegen KVC Westerlo. Zowel de Kanaries als de Kemphanen behaalden twee punten uit de laatste vier wedstrijden. Beide teams zullen dus gebrand zijn op een zege.

KVC Westerlo: op zoek naar verlossing

De Kemphanen zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning in deze Play-Offs en hopen die thuis tegen STVV te behalen. Dat wordt echter geen simpele opgave: sinds 2017 is STVV ongeslagen in het Kuipje. Westerlo’s laatste overwinning in eigen huis dateert van februari (tegen Standard). Hierna behaalden ze een magere 3 op 30 in hun laatste 10 wedstrijden.

Ondanks deze slechte vorm ontbreekt het Westerlo niet aan vechtlust: de Kempenzonen incasseerden maar liefst 104 gele en 7 rode kaarten dit seizoen. Dit is het meeste van alle ploegen in de Jupiler Pro League.

Bij Westerlo zijn El Hari, Bayram en ex-Rode Duivel Nacer Chadli gekwetst. Verdedigende middenvelder Haspolat pakte al 3 keer geel in de Play-Offs en is dus geschorst. Piedfort wordt dus waarschijnlijk doorgeschoven naar het middenveld. Achterin verwachten we Neustadter in zijn plaats. Aanvallende middenvelder Madsen en spits Stassin, respectievelijk goed voor 13 en 8 doelpunten, zullen de aanval leiden. We verwachten de volgende opstelling voor Westerlo:

Gillekens
Rommens – Neustadter – Tagir – Bos
Sydorchuk – Madsen – Piedfort
Sayyadmanesh – Stassin – Alcocer

STVV: voluit voor de winst

De Truienaars speelden de jongste weken verdienstelijke wedstrijden. Dat vertaalde zich echter niet altijd in puntengewin. De Westelse defensie toonde zich dit jaar kwetsbaar. Hopelijk kunnen de Kanaries hun uitstekende passvaardigheden dit keer efficiënt aanwenden: gemiddeld heeft STVV het meeste passes per wedstrijd (569) en diezelfde passes hebben de hoogste nauwkeurigheid (85,6 %).

De meeste Truiense doelpunten vallen in het laatste kwart van de wedstrijd. Toevallig is dat ook de periode waarin Westerlo juist het meeste doelpunten tegenkrijgt. Herhaalt Koïta zijn kunststukje uit de reguliere competitie, toen hij STVV een punt schonk met twee doelpunten in het slotkwartier?

We verwachten enkele wijzigingen in de troepen van Fink. Enerzijds roteert de coach in de Play-Offs regelmatig zijn flanken, zodat ze fris en fruitig blijven. Anderzijds is Steuckers geblesseerd en kapitein Godeau uitgerust. Dit is onze voorspelling voor de 11 van STVV:

Suzuki
Van Helden – Smets – Godeau
Ananou – Ito – Delorge – Bocat
Koïta – Zahiroleslam – Bertaccini

Tekst STVV