Truineer Nieuws melden?

Matchday

Vandaag om 20.45 staan op Stayen STVV en OHL tegenover elkaar. De match staat in het teken van het afscheid van Shinji Okazaki. Wat wordt het?

Kijk even mee naar de carrière van Shinji via: bit.ly/3ykMXD7

 

De voorlaatste speeldag van de Europe Play-Offs staat voor de deur. STVV ontvangt OH Leuven voor de laatste thuiswedstrijd dit seizoen. In de laatste 5 onderlinge duels wist Leuven 2 keer te winnen en speelden we 3 keer gelijk. Het is dus aan de Kanaries om nog eens een overwinning binnen te halen tegen de Leuvenaars.

STVV: ongeslagen tegen OHL in eigen huis

Sint-Truiden is dit seizoen ijzersterk in eigen huis. In 19 wedstrijden verloor STVV maar 4 keer en hield het 10 keer de 3 punten op Stayen. Met overwinningen tegen Club Brugge, Standard en Gent ontpopten de Kanaries zich bovendien opnieuw tot giant-killer.

Een opvallende statistiek is dat STVV nog nooit op eigen veld verloor van Leuven. In 11 thuiswedstrijden wist geel-blauw altijd minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Drie punten zouden alleszins zeer welkom zijn in de strijd voor de 8ste plaats.

Dat we ons opnieuw aan oogstrelend combinatievoetbal mogen vergapen, staat als een paal boven water. De Truienaars domineren nog altijd de passing-statistieken, met gemiddeld 568 passes per wedstrijd en een passnauwkeurigheid van 85,7%.

STVV ontdekte tijdens de play-offs een nieuwe goalgetter, in de persoon van Adriano Bertaccini. Vorig weekend scoorde de vurige aanvaller nog 2 keer tegen KV Mechelen. Een andere blikvanger is Matte Smets. Onze nieuwbakken Mister STVV (knapste Kanarie van het seizoen) – eerder deze week nog te bewonderen in de intro van Extra Time – speelde elke minuut dit seizoen en pakte nog altijd geen enkele gele kaart. Bovendien is Matte één van de vier Kanaries die genomineerd is voor de Speler van het Seizoen-verkiezing van Transfermarkt.

De camera’s zullen vrijdag echter vooral gericht zijn op Shinji Okazaki. Deze legende van het Japanse voetbal speelt tegen OHL voor de laatste keer in zijn carrière voor eigen publiek.

Ogawa en Steuckers – die de looptraining weliswaar hervatte – liggen nog steeds in de lappenmand. We verwachten de volgende 11 aan de aftrap:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Ananou – Fujita – Delorge – Bocat

Bertaccini – Okazaki – Koïta

Bron: STVV