Truineer Nieuws melden?

Katty Vandormael wint publieksprijs 9de fotowedstrijd Keizerlijke Commanderie

Toen bij de start van de jaarlijkse fototentoonstelling, het resultaat van de negende fotowedstrijd van de Keizerlijke Commanderie, de prijzen werden uitgedeeld, waren het vier vrouwen die met de hoofdprijs aan de haal gingen. Gisteren werd de laatste prijs, de publieksprijs, uitgedeeld. En die ging weer naar een vrouw, Katty Vandormael uit Sint-Truiden.

.

 

 

De Keizerlijke Commanderie is fier op de negende editie van haar fotowedstrijd. Aan vrouwen geen gebrek, want de vier laureaten van de vakjury waren evenveel vrouwen. Het was echter nog enkele weken wachten op de winnaar van de publieksprijs, gezien de tentoonstelling gedurende de ganse maand april liep in de Toeristische Dienst van de stad.

 

Toen de urne geopend werd bleek dat er meer dan 300 stembiljetten in zaten. De telling leverde een duidelijk winnaar op: Katty Vandormael. Voorzitter Jos Lacroix ging haar opzoeken om haar de prijs te overhandigen en omdat het ook haar verjaardag was, had hij ook bloemen mee. “De 317 deelnemers aan deze publieksprijs laten ons vermoeden dat de tentoonstelling een veelvoud van dit getal aan bezoekers heeft gelokt. Of die er nu kwamen voor de Toeristische Dienst of voor de tentoonstelling, laat ik in het middel. Maar het is wel een bewijs van de win-win situatie die deze gezamenlijke organisatie op de Toeristische Dienst met zich meebrengt. Maar ik ben ook tevreden dat het vijf amateurfotografen zijn die met het prijzengeld gaan lopen, en nog blijer met vijf vrouwen”, aldus voorzitter Lacroix.

Hij vond het wel erg jammer dat maarschalk Luc Martens, de man die achter de organisatie van de fotowedstrijd zat, zijn engagement niet kon verderzetten. “Ik heb begrip voor de situatie van Luc en bedank hem voor zijn loyale samenwerking. Maar dat maakt dat we op vrij korte termijn een nieuwe maarschalk moeten vinden om de fotowedstrijd en -tentoonstelling in handen te nemen, en dergelijke vrijwilligers liggen niet voor het rapen. Daarom komt er dit jaar geen 10de fotowedstrijd maar wel een 10de fototentoonstelling in 2025 met de laureaten van de voorbije 9 jaar. 2025 is trouwens het jaar dat de Keizerlijke Commanderie haar 50ste verjaardag viert, die we ook uitbundig zullen vieren, maar dat is nieuws voor volgend jaar”, besluit de voorzitter van de Keizerlijke Commanderie.