Truineer Nieuws melden?

Grote Steenweg (N3) richting Sint-Truiden twee weken afgesloten

Vanaf maandag 3 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad op de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw een nieuwe verharding geven in asfalt. Hierdoor zal er tijdelijk een omleiding zijn richting Sint-Truiden. Dat meldt Tienen Actueel

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de heraanleg van het fietspad richting Sint-Truiden langs de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw. We pakken het fietspad aan tussen het kruispunt met de Zoutleeuwse Steenweg en de Kersenlaarlaan, een afstand van ongeveer 1500 meter. Het huidige betonnen fietspad wordt afgefreesd en met een nieuwe asfaltverharding heraangelegd. Waar het fietspad aanliggend is aan de weg, komen nieuwe markeringen. Rode markeringen geven duidelijk de overgangen naar de zijstraten aan. Zo is het comfortabel en veilig fietsen langs de Grote Steenweg (N3).

Vanaf maandag 3 juni: omleiding verkeer richting Sint-Truiden

De aannemer werkt vanaf maandag 3 juni een 14-tal dagen aan het fietspad. Om vlot en veilig te werken, neemt hij de rijstrook richting Sint-Truiden in. De Grote Steenweg blijft open voor verkeer richting Tienen. Alle kruispunten blijven open voor verkeer.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers ondervinden geen hinder van de werken.
  • Fietsers kunnen tijdens de werken gebruikmaken van het fietspad in de richting van Tienen dat tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad wordt. Ter hoogte van de verschillende kruispunten is er steeds de mogelijkheid om de gewestweg over te steken.
  • Gemotoriseerd verkeer: om veilig te kunnen werken, neemt de aannemer de rijstrook richting Sint-Truiden in. De Grote Steenweg (N3) blijft enkel  open voor verkeer richting Tienen. Voor het doorgaand verkeer richting Sint-Truiden wordt een omleiding ingesteld via de Landenstraat (N283) en (Naamse)Steenweg (N80).  Alle kruispunten met de verschillende zijstraten blijven steeds open.
  • Openbaar vervoer: De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 313, 562, 657 kunnen vertraging ondervinden tijdens de werken. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).