Truineer Nieuws melden?

Femina Habac Sint-Truiden sluit basketbalseizoen af met spectaculaire finale en nieuwe ambities

De dames en meisjes van Femina Habac hebben dit seizoen opmerkelijke sportieve prestaties neergezet, met als hoogtepunt de finale van de U12 in de Beker van Limburg die aanstaande zaterdag 18 mei in Beringen plaatsvindt.

Het basketbalseizoen van Femina Habac Sint-Truiden nadert zijn climax met een spannende afsluiting en de belofte van een nog sterkere toekomst. De dames en meisjes van de club hebben dit seizoen opmerkelijke sportieve prestaties neergezet, met als hoogtepunt de finale van de U12 in de Beker van Limburg die aanstaande zaterdag 18 mei in Beringen plaatsvindt. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op de bus voor supporters die deze spannende wedstrijd willen bijwonen.

Verlenging Contract Pascal Angillis

In een belangrijke ontwikkeling voor de club heeft Pascal Angillis, de assistent-coach van de Cats, zijn verbintenis met de club verlengd. Dit stelt Femina Habac in staat haar missie en visie verder uit te breiden. Angillis’ rol is cruciaal in het versterken van de basis voor alle meisjes in Haspengouw en het bevorderen van de sportieve ambities van de club. Het sportief doel van onze senioren A-ploeg te bezetten met 80% eigen jeugd in de A-ploeg, heeft de club ruimschoots bereikt en zet nu nieuwe doelen: binnen vier jaar een extra senioren team in de tweede landelijke competitie plaatsen.

Uitnodiging aan Ervaren Basketbalspelers

De A-ploeg, die bijna volledig uit eigen jeugd bestaat, zoekt actief naar externe versterking met ervaring om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. “We zijn enorm trots op onze jeugd, maar erkennen het belang van ervaring en leiderschap dat nieuwe spelers kunnen brengen,” aldus de hoofdcoach. Geïnteresseerden worden aangemoedigd zich aan te melden om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent en de sportieve ambities van de club.

Bestuurlijke Versterkingen

De club heeft haar bestuurskamer versterkt door twee extra bestuursleden aan te werven. Ex-speelster Kartijn Faucounier en Tim van de Laer zullen de verantwoordelijkheid voor communicatie en marketing op zich nemen.

Mama’s aan de Bal

Vanaf volgend seizoen start een nieuwe recreantenploeg bestaande uit moeders van jeugdspelers, waardoor ouders actief deel kunnen nemen aan de sport. “Het is een fantastische manier voor ouders om niet alleen hun kinderen aan te moedigen, maar ook zelf actief te zijn, ook andere dames zijn welkom om nog de sport te leren kennen ” zegt Steve Raskin, een bestuurslid.

Over Femina Habac Sint-Truiden

Femina Habac Sint-Truiden is een prominente basketbalclub voor enkel dames en meisjes in Haspengouw, met een sterke focus op de ontwikkeling van lokale talenten en sportieve prestaties.