Truineer Nieuws melden?

Elite U16 STVV ontmoetten JFA Academy Fukushima

Elite U16 STVV speelden 0-1 tegen JFA Academy Fukushima. Maar veel belangrijker dan de uitslag werd de verbroedering daarna. Een kort verslag. (Foto’s Omer Tits-STVV)

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en , met de tekst PPATRI 7 PATRICK PATRICK PATRICK ITh 2 0345 O EXPRESS EXPRESS PRESS P PAT © Omer ©Omertits tits

Elite U16 geven JFA Academy Fukushima warm Limburgs onthaal.
Zaterdag zakte een ruime Japanse delegatie van de Japanese Football Association Academy Fukushima af naar het Daio Wasabi Stayen Stadium voor een vriendschappelijke ontmoeting van onze U16 tegen een mix van U15 en U16 spelers. De bezoekers werden op een helse donderslag boven Stayen onthaald waardoor de wedstrijd met 10 minuten vertraging begon. STVV startte het sterkst en trapte binnen het kwartier 5 keer kansrijk op doel. De Kanaries besloten telkens over of naast. Tot overmaat van ramp liepen ze in de 17de minuut op een fatale counter. Na balverlies op het middenveld combineerden de bezoekers zich in 3 passes alleen voor onze doelman en werkten koel af. Dat luidde meteen een periode in waarin de Japanners overwicht hadden en nog een kopbal op de lat mikten. Pas na een dik half uur staken wij onze neus nog eens aan het venster, maar we bleven het doelkader missen en als we dan toch tussen de palen mikten, stond de Japanse doelman paraat.
De Kanaries kwamen met hernieuwde moed uit de kleedkamer en duwden het gaspedaal in. De kansen die er kwamen, werden opnieuw niet benut, noch door STVV, noch door de gasten, terwijl het spel nu mooi over en weer ging. Het moet gezegd dat de JFA Academy nog de beste kans had om de score uit te diepen, maar de bal voor 0-2 spatte uiteen op de paal. Hoewel beide elftallen bleven proberen en bij wijlen knappe combinaties op het veld legden, bleef de 0-1 tot het laatste fluitsignaal op het scorebord. Na de wedstrijd was het tijd om te verbroederen. Wie weet, keren er een aantal van onze bezoekers ooit nog terug als spelers voor het eerste elftal.
Foto’s: Omer Tits
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst