Truineer Nieuws melden?

De wereld rond met De Blauwe Vogel-reisreporter Helena Vanleeuw

Prachtige reizen maken en er verslag over uitbrengen op social media. Het klinkt als een droom, voor Helena Vanleeuw is het een roeping. Als reislustige content creator voor De Blauwe Vogel neemt ze duizenden volgers mee op onvergetelijke reizen. Op die manier inspireert ze anderen om er zelf op uit te trekken en onvergetelijke momenten te beleven. Niemand vertelt het beter dan Helena zelf.

 

 

“Als reisreporter voor De Blauwe Vogel deel ik mijn reisavonturen via social media platformen als Facebook en Instagram. Dit unieke perspectief geeft volgers een rechtstreekse inkijk. Een authentieke manier om een bestemming te ontdekken alsof je er zelf bij bent. Deze innovatieve vorm van contentcreatie zorgt voor een totaal andere reisbeleving, waarbij het publiek betrokken wordt”, begint Helena.

Hoe worden je reisverhalen en video’s onthaald bij je volgers? “Het enthousiasme van het publiek is overweldigend. Dat bewijzen de vele likes en reacties. Deze aanpak trekt ook nieuwe doelgroepen aan, die op deze manier kennis maken met het aanbod van De Blauwe Vogel. Met mijn rol profileert de reisorganisatie zich als een echte pionier in de reisindustrie.”

 

 

De Blauwe Vogel staat bekend om zijn groepsreizen. Wat maakt die zo bijzonder?

“Vroeger trok ik er vaak alleen op uit, maar nu ben ik altijd omringd door een groep. Het is verrassend hoe snel een gezellige mix van individuen en koppels verandert in een hechte bende. Je deelt de passie voor reizen. Daarnaast schept het verlangen naar onvergetelijke momenten een band. Er zijn ook altijd wel een paar gangmakers die voor extra sfeer zorgen, samen met de ervaren gidsen. Zo voelt alles snel heel vertrouwd en ongedwongen aan. De ideale omstandigheden voor nieuwe vriendschappen. Zo leerde ik zelf een van mijn beste vriendinnen kennen op zo’n groepsreis. Als je samen intense avonturen beleeft ontstaat er soms een vleugje magie.”

 

Het is verrassend hoe snel een mix van individuen en koppels verandert in een hechte bende

 

Over welke reizen bracht je zoal verslag uit?

“Intussen heb ik een tiental reizen achter de rug. Telkens een perfecte mix tussen bestemmingen en reiservaringen. Mijn eerste reis was meteen een klepper: de Amerikaanse Westkust, inclusief het bruisende Las Vegas, een adembenemende helikoptervlucht boven de Grand Canyon en het iconische Hollywood. Verder verloor ik mijn hart aan het dromerige Bali, reisde ik langs de kusten van Kroatië en ontdekte ik de luxe van het altijd zonnige Dubai en Doha. Ijsland en Lapland bewezen dan weer dat ook koelere bestemmingen ontzettend veel natuurpracht te bieden hebben. Sledetochten met husky’s in de sneeuw en het noorderlicht waren de kers op de taart.”

Heb je een tip voor reizigers die op zoek zijn naar een nieuwe manier van ontdekken?

“Een cruise! Ik had dit zelf nog nooit gedaan, dus nam ik onze volgers stap voor stap mee en toonde ik hoe zo’n cruise verloopt. Hoe stap je aan boord, wat heb je nodig, wat valt er te beleven, hoe werken de excursies en ga zo maar door. Heel interessant! Met de fantastische MSC Euribia voeren we langs de indrukwekkende Noorse fjorden. Wat een beleving.”

Weet je zelf altijd precies waar je aan toe bent voor elk vertrek? “Elke reis is een verrassing voor mij omdat ik meestal pas enkele weken vooraf weet waar mijn volgende avontuur me naartoe zal leiden. Het zijn net die onverwachte wendingen die het allemaal nog spannender en dus leuker maken. Dankzij De Blauwe Vogel is elke reis een droom die uitkomt. Voor mijn reisgenoten en voor mezelf.”