Truineer Nieuws melden?

Britt Herbots juicht als vice-kampioen in Italië

Britt Herbots is met haar ploeg Savino del Bene Scandicci vice-kampioen van Italië geworden. Daarmee bereikte onze Truiense volleybalcrack een topresultaat in haar carrière. Profciat Britt!

Lang geleden veroverde Britt wel de Belgische landstitel volleybal met Asterix Kieldrecht, maar dat kan niet tippen aan een tweede plaats is de sterkste competitie van de wereld. Met Scandicci, een ploeg uit Firenze, legde ze zelfs het vuur aan de schenen van Conegliano, de beste ploeg van de wereld. Die won dit jaar zowat alles: beker en landstitel titel in Italië en de Europese Champions league. In de titelfinales won Herbots met Scandicci zelfs de eerste match op het veld van Conegliano, met 2-3, de enige thuisnederlaag dit jaar van die seizoen.

Binnengestuurd