Truineer Nieuws melden?

“Bar Berlin wordt dé voetbalhoofdstad van Haspengouw tijdens het Europees kampioenschap”

GELEZEN  IN DEN TRUINEER: Zie je jezelf ook deze zomer juichen, springen, dansen en zingen bij een doelpunt van Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels? Ja toch! Tijdens het EK zal de Grote Markt opnieuw uit zijn dak gaan als de Belgen het goed doen in Duitsland. En elke Truienaar en Haspengouwer kan er, net zoals bij vorige toernooien, gratis bij zijn.

Pionier

Het is niet overdreven te stellen dat de stad Sint-Truiden een pionier is in de organisatie van grote voetbalevenementen op de Grote Markt. Al van bij de ontluiking van ‘de gouden generatie’ Rode Duivels in 2014 lokt de stad duizenden voetballiefhebbers naar het centrum van de stad.

De Grote Markt is uitermate geschikt om een massa Rode Duivels-fans bij elkaar te brengen. En dus zal de Trudo-stad van 14 juni tot 14 juli met ‘Bar Berlin‘ de voetbalhoofdstad van Haspengouw zijn tijdens het Europees kampioenschap dat in Duitsland wordt gehouden. Alle wedstrijden van de Rode Duivels worden immers live en gratis uitgezonden op een 120m² scherm van onberispelijke kwaliteit. Elke dribbel of doelpunt zal haarfijn in beeld gebracht worden.

 

“Bar Berlin wordt dé voetbalhoofd- stad van Haspengouw tijdens het Europees kampioenschap”

Meer dan voetbal

Zou het dan toch lukken? Nu de Gouden Generatie Rode Duivels op zijn einde loopt, leek een moeilijke periode voor de nationale voetbalploeg op te duiken. Maar met de nieuwe talenten zoals Jeremy Doku, Amadou Onana, Johan Bakayoko of Luis Openda kan België verfrissend en verrassend voor de dag komen. Het geloof om een uitstekend resultaat neer te zetten in Duitsland is groot. Sint-Truiden wil als stad deze talenten een hart onder de riem steken door de inwoners uit te nodigen om in groep naar deze wedstrijden te komen kijken.

Maar voetbal is meer dan een wedstrijd van 90 minuten. Met belevingsmomenten voor en na de wedstrijd voor kinderen, jongeren en niet-voetballiefhebbers zullen er evenementen gehouden worden die bijdragen tot een gevoel van samenhorigheid onder de Haspengouwers. Ook het bedrijfsleven krijgt de kans om die avonden te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Kortom, als de Rode Duivels winnen, kijken ze best hoe Sint-Truiden meeviert.

 

Met mascottepak van 2000 euro naar Duitsland

Limburgs supporter nummer één van de Rode Duivels is Wim Cosemans. Hij liet jaren geleden een mascottepak van 2,25 meter groot, ruim 10 kilo zwaar en met een prijskaartje van 2000 euro maken. In juni zal hij op het EK aan zijn 48ste buitenlandse trip toe zijn. “Ik kan mijn pak niet altijd meenemen.”

 

“Ik kan geen 5 meter wandelen zonder op de foto te gaan”

“Op het vliegtuig lukt dat niet, maar nu in Duitsland is dat iets eenvoudiger omdat ik met de auto kan gaan. Uiteraard probeer ik het pak aan te doen. Het is telkens een heel karwei om het pak aan te trekken en dus moet iemand helpen, maar het heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht. Ik kan geen 5 meter wandelen zonder op de foto te gaan. Vooral kinderen komen erop af. Maar dat neem ik er natuurlijk graag bij. Waarom ik dat doe? Omdat ik natuurlijk een vurige supporter ben, ik al heel veel vriendschappen heb opgebouwd en ook omdat de naam van mijn firma in bijberoep van zonnepanelen en thuisbatterijen cose-esc.be op het pak staat”, besluit hij met een knipoog. Truineer wenst de mascotte alvast een behouden reis en hopelijk keert hij pas op 15 juli terug naar België.