Truineer Nieuws melden?

60 jaar Tenneco/Monroe op 1 juni

Tenneco plant de viering van de 60ste verjaardag van de bekende Monroe Ride Solutions-fabriek in Sint-Truiden

 Tenneco, een van de grootste leveranciers van systemen en componenten voor auto’s, vrachtwagens en andere mobiliteitscategorieën finaliseert de plannen voor de viering van de 60ste verjaardag van zijn bekende Monroe Ride Solutions-productievestiging in Sint-Truiden. Dit evenement, dat zal worden gevierd in aanwezigheid van de werknemers, partners en gepensioneerden, gaat door op 1 juni van 17 uur tot middernacht. De feestelijkheden omvatten onder meer eten en drinken, een lichtshow, dans en een live optreden.

 

De fabriek opende haar deuren in juni 1964 en telt nu 54.000 m2. Het was de eerste productievestiging buiten de VS voor de verdeling van het iconische Monroe-merk van schokdempers, veerpoten en andere ophangcomponenten. Monroe® OE Solutions en Monroe® Intelligent Suspension-componenten worden nu gebruikt door de grootste OEM-voertuigfabrikanten en andere klanten in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en andere regio’s.

 

Monroe is een van ‘s werelds meest erkende en vertrouwde merken van voertuigcomponenten”, verklaarde Mebarek Yahyaoui, Vice President en General Manager, EMEA, van de divisie Monroe Ride Solutions van Tenneco. “Toen de fabriek in Sint-Truiden opende, was Monroe al bijna 50 jaar technologisch marktleider in Noord-Amerika. We ontdekten al heel snel dat hetzelfde engagement voor innovatie, kwaliteit en prestaties net zo aantrekkelijk was voor Europese OEM’s, specialisten in voertuigreparaties en consumenten.

 

Sindsdien is de fabriek in Sint-Truiden een belangrijke productie-eenheid voor producenten van lichte voertuigen, vrachtwagens en off-roaduitrusting. De fabriek is de primaire productielocatie voor de Original Equipment (OE) passieve dempers van Monroe, vandaag wereldwijd gemonteerd in miljoenen voertuigen. Daarnaast is het voor enkele internationale klanten, waaronder de Britse producent van supercars McLaren Automotive, een strategische productievestiging voor de elektronische ophangingscomponenten van Monroe Intelligent Suspension.

 

Andere belangrijke OEM’s die door de vestiging worden bediend zijn Daimler, Ford, Jaguar Land Rover, PACCAR-DAF-Leyland, Scania, de Volvo-groep en de VW-groep. Teamleden produceren eveneens een gamma aan interne componenten die worden gebruikt in andere fabrieken van Monroe Ride Solutions in het buitenland.
Als vertrouwde partner is Monroe al vanaf het begin sterk verankerd in de lokale gemeenschap van Sint-Truiden. We kijken er dan ook erg naar uit om dit moment op gepaste wijze te vieren”, voegde Paul Rijs, vestigingsmanager van Sint-Truiden hier nog aan toe.

 

Gepensioneerden van Monroe die zich willen inschrijven, kunnen een email sturen naar STTR_Events@driv.com
Klik hier voor meer informatie over de producten van Monroe OE Solutions en hier om de portefeuille elektronische ophangingstechnologieën van Monroe Intelligent Suspension te ontdekken.

 


Over Tenneco
Tenneco is wereldwijd een van de marktleiders op het vlak van design, productie en het op de markt brengen van automobielproducten voor OEM- en aftermarketklanten. Via de businessgroepen DRiV, Performance Solutions, Clean Air en Powertrain stuurt Tenneco de vooruitgang in wereldwijde mobiliteit door technologische oplossingen aan te bieden voor lichte voertuigen, commerciële bestel- en vrachtwagens, lokale mobiliteit, industrie, motorsport en aftermarket.
Ga naar www.tenneco.com voor meer informatie.