Truineer Nieuws melden?

Zomerterras Cicindiahuis geopend

Vandaag opende het fleurige zomerterras van het Lokaal Dienstencentrum Cicindriahuis, waar je elke werkdag terecht kan voor een fijne babbel en een lekker hapje en drankje.

Donderdag kwamen heel wat bezoekers en vrijwilligers van het Lokaal Dienstencentrum Cicindriahuis de opening van het zomerterras vieren! Een lokaal dienstencentrum is een open huis waar ontmoeting en gewoon “zijn” centraal staan. Je kunt er elke werkdag terecht voor heel wat boeiende activiteiten: een leuke cursus, een babbeltje slaan of een heerlijke maaltijd nuttigen. Het zomerterras zorgt ervoor dat de gezelligheid niet beperkt blijft tot binnen. Het is een extra troef tijdens de lente- en zomermaanden bovenop al de diverse activiteiten die het LDC organiseert.

Deel uitmaken van een community

Voorzitter van het Zorgbedrijf Pascal Monette: “Het hoofddoel is sociaal isolement tegengaan. Ondanks dat je een netwerk hebt, kan je je nog steeds alleen en geïsoleerd voelen. Een daginvulling en mensen om je heen zorgen ervoor dat je deel uitmaakt van een community, dat je erbij hoort. Door het laagdrempelige karakter van de activiteiten is het Lokaal Dienstencentrum een ideale partner in de strijd tegen de mogelijke vereenzaming van ouderen in de buurt.”

Kwetsbare mensen ondersteunen

Het Lokaal Dienstencentrum wil de bezoekers helpen om zo lang mogelijk thuis te wonen. De bezoeker kan er bijvoorbeeld een warme maaltijd eten, buurthulp krijgen, … Vanuit deze preventieve rol streven we ernaar om kwetsbare mensen zo lang mogelijk thuis te ondersteunen en kwaliteitsvol in hun vertrouwde buurt te laten wonen.

Samen met vrijwilligers krijgt het aanbod van het dienstencentrum vorm. Bovendien is vrijwilligerswerk een manier om ouderen te activeren en hun waardevolle kennis in te zetten.
Het zomerterras is nog open tot half oktober. De deuren van het Lokaal Dienstencentrum Cicindriahuis staan uiteraard elke werkdag voor je open, het hele jaar door.

Heb je interesse? Kom gerust eens langs, je bent welkom!

Voor meer info, kan je contact opnemen met de centrumleider van het LDC via het nummer 011 69 17 14 of e-mail naar cicindriahuis@zorgbedrijfsinttruiden.be

Check onze website voor meer informatie.
www.zorgbedrijfsinttruiden.be