Truineer Nieuws melden?

Vandaag KV Mechelen – KSTVV

In play-off 2 vandaag een toch wel cruciale match voor KV Mechelen en STVV. Kwestie van de kansen op een Europees ticket gaaf te houden. Wie haalt het?

STVV: 9 op 9 tegen KV Mechelen?

Sint-Truiden blijft de statistieken domineren op het gebied van balbezit en passing, met gemiddeld 562,6 passes per wedstrijd en een nauwkeurigheid van 85,3%. De jongste maanden werd het spel ook consistenter, de patronen zijn duidelijk in het elftal geslepen.

Jarne Steuckers was de man van de vorige wedstrijd voor de Kanaries, als auteur van twee belangrijke doelpunten. Zijn scherpte voor doel en zijn vermogen om kansen te creëren maken hem een constante dreiging voor de tegenstanders. Met gemiddeld 3,16 gecreëerde kansen per 90 minuten is hij een van de gevaarlijkste aanvallers in het team van STVV.

STVV ziet Aboubakary Koïta terugkeren na blessureleed. De aanwezigheid van STVV’s topscorer met 14 doelpunten voegt een extra dimensie toe aan de geel-blauwe aanval. Bovendien onderging Koïta de meeste overtredingen van alle spelers in de Jupiler Pro League: maar liefst 71 stuks.

Thorsten Fink zit met enkele luxeproblemen in de selectie. Kiest hij voor Fujita of Ito op het middenveld? Ogawa of Bocat op de flank? En wie staat er in de spits?

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Ananou – Fujita / Ito – Delorge – Bocat / Ogawa

Steuckers – Zahiroleslam / Bertaccini – Koïta

Tekst STVV