Truineer Nieuws melden?

STVV Jeugd bouwt netwerk van partnerclubs uit

De komende jaren willen de Kanaries een kweekvijver blijven voor Haspengouws talent. Daarom gaat geel-blauw samenwerken met zeven clubs uit de regio.

De jeugdwerking van STVV leverde de voorbije seizoenen al heel wat pareltjes af. De komende jaren willen de Kanaries een kweekvijver blijven voor Haspengouws talent. Daarom gaat geel-blauw samenwerken met zeven clubs uit de regio. 

 

De jeugdwerking van STVV floreert. Maar liefst 9 jeugdproducten maken dit seizoen deel uit van de A-kern. Matte Smets, Mathias Delorge, Jarne Steuckers, Rein Van Helden, Matt Lendfers, Tristan Teuchy, Adam Nhaili, Alouis Diriken en Robert-Jan Vanwesemael vormen het levende bewijs dat de Kanaries talenten kansen geven op het hoogste niveau. 

 

Netwerk van zeven partnerclubs

Ondanks de hartverwarmende doorbraak van zoveel regionale jeugdspelers rust de jeugdwerking van STVV niet op haar lauweren. Vandaag kondigt STVV Jeugd namelijk een samenwerking aan met zeven Haspengouwse clubs. “De partnerships met KVV Zepperen-Brustem, FC Landen en KVK Tienen werden verlengd. En met K. Velm VV, HIH Hoepertingen, EWS Schoonbeek-Beverst en Jeugdvoetbal Groot Riemst vervoegen vier andere clubs het geel-blauwe netwerk. We engageren ons om elkaars jeugdwerking te ondersteunen en ontwikkelen”, vertelt Bob Magotteaux (COO Youth bij STVV ). 

 

Talentdetectie en demotrainingen

De samenwerkingsovereenkomsten zijn gebaseerd op wederzijds respect en de gedeelde missie om het jeugdvoetbal in Haspengouw verder te versterken. “We willen jonge spelers de kans geven om hun dromen in het voetbal waar te maken. Voor de ene speler betekent dat met vriendjes shotten in het eigen dorp, voor de andere zichzelf ontwikkelen op elite-niveau bij STVV”, legt Sil Rouvrois (technisch verantwoordelijke jeugdopleiding) uit. 

“Daarom zullen partnerclubs informatie delen over getalenteerde spelers. STVV biedt op haar beurt jeugdcoaches van partnerclubs regelmatig hoogwaardige workshops en demotrainingen aan. Bovendien krijgen de jeugdspelers van onze partners ook elk seizoen de kans om een thuiswedstrijd van de eerste ploeg van STVV bij te wonen”, besluit TVJO Rouvrois.