Truineer Nieuws melden?

Tristan Teuchy in selectie STVV

Tristan Teuchy, alweer zo’n ‘goede’ uit de beloften, zit vanavond in de kern van STVV. Net als bij Mathias Delorge speelde ook diens vader ooit bij onze club.

STVV kiest dit jaar voor een mix van Haspengouws en buitenlands talent. Voor één van die lokale beloften – Tristan Teuchy – wordt het vandaag een bijzondere dag: de volbloed Kanarie zit namelijk  in de selectie tegen Standard. De linkervleugelverdediger doorliep alle rangen bij de jeugd van Sint-Truiden. Hij gaat op zoek naar zijn eerste speelminuten op het allerhoogste niveau.

Quizvraag: als je alle spelers van de huidige Truiense A-kern in beschouwing neemt, wiens vader speelde dan ook ooit voor het eerste elftal van STVV? ‘Mathias Delorge’, horen we jou denken. En dat klopt. Maar sinds vandaag krijgt de familie Delorge navolging. Tristan Teuchy – wiens vader Stefan in de jaren ’90 deel uitmaakte van de eerste ploeg – steekt zijn neus aan het venster.

Kanarie pur sang

De 19-jarige Teuchy maakte de volledige jeugdopleiding door bij de Kanaries. Als linkervleugelverdediger vertegenwoordigde hij ook al de kleuren van de nationale ploeg bij de U16.

 “Spelers als Van Helden, Delorge, Smets en Steuckers grepen hun kans al. Zij maken eel uit van het basiselftal. Maar naast dit viertal toonden ook de andere jongeren zich al bij de beloften en op training. Zo viel Tristan o.m. tijdens de voorbereiding al op door zijn inzet. Vandaar ook dat hij een profcontract kreeg”, aldus André Pinto.

“STVV, mijn club”

De jonge no nonsense verdediger zelf toverde toen een brede glimlach op z’n gezicht wanneer we hem naar een eerste reactie vroegen: “Ik ben ongelooflijk trots dat ik na 12 jaar geel-blauw mijn eerste profcontract kan tekenen bij de club die me zo nauw aan het hart ligt. Ik kijk er naar uit om mijn eerste minuten te maken in mijn lievelingsshirt.”