Truineer Nieuws melden?

Simon Mignolet 14de ereburger van onze stad

Op maandag 29 april 2024 benoemde de gemeenteraad Simon Mignolet tot “Ereburger van Sint-Truiden”. De stedelijke adviesraad gaf hiervoor positief advies en de gemeenteraad was het unaniem eens. Simon Mignolet is de veertiende “Ereburger van Sint-Truiden”.

 

Mignolet, geboren en getogen in Sint-Truiden, wordt geprezen als een voetbalicoon van uitzonderlijke klasse. Burgemeester Ingrid Kempeneers benadrukt: “Simon Mignolet is als mens én als sportman een voorbeeld van overgave, doorzettingsvermogen en passie. We zijn bijzonder trots dat we hem voortaan “Ereburger van Sint-Truiden” mogen noemen.

 

Schepen van Citymarketing Hilde Vautmans ziet de benoeming als een verrijking voor de stad: “Het toekennen van het ereburgerschap aan Simon Mignolet weerspiegelt zijn onschatbare bijdrage aan de stad en haar uitstraling. Als voetbalstad zijn we oprecht fier op zijn uitzonderlijke prestaties. Ik ben dan ook zeer blij dat de voltallige gemeenteraad dit voorstel unaniem heeft goedgekeurd. “

 

Tot slot benadrukt schepen Günther Dauw Mignolets’ bescheidenheid en zijn blijvende verbondenheid met zijn geboorteplaats: “Hij heeft zijn stempel gedrukt als doelman én als teamleider, en is een inspiratie voor ons allemaal.”

  

Een overzicht van de ‘Ereburgers van Sint-Truiden’:

1998 | Hilde Houben-Bertrand, provinciegouverneur

2002 | Jacques Waldeyer, bevelhebber militaire basis Brustem

2005 | Koen Vanmechelen, kunstenaar

2006 | André Schotsmans, deken

2008 | Albert Soenen (U), professor

2010 | Frank De Winne, astronaut

2011 |Michaël R. Roskam, regisseur

2012 | Désiré Collen, professor

2018 | Kim Duchateau, striptekenaar

2018 | Toni Coppers, schrijver

2018 | Paul-François Vranken, champagnebouwer

2021 | Nina Derwael, gymnaste

2021 | Lon Polleunis, voetballer

2024 | Simon Mignolet, voetballer / doelman