Truineer Nieuws melden?

Pierard stoomt ‘Kookwaar’ klaar!

Op zaterdag 27 april opent ‘Kookwaar’, dé keuken-conceptwinkel van Haspengouw, haar  deuren op een vertrouwde locatie. Voorheen bekend als Home&Co van Pierard, keert de  winkel na een intense verbouwing van 2 jaar en een tijdelijke verhuis terug met een nieuwe  naam en een vernieuwd concept naar de Diesterstraat in Sint-Truiden.

 

Het ‘thuiskoken’ is een hype  

Met Kookwaar’ bij Pierard wordt er voluit gekozen voor vernieuwing in de keukenbranche.  “Nog nooit werden er zoveel kookboeken gedrukt en worden er talloze TV-programmas over bakken en braden gemaakt als vandaag. Het gezellig ‘thuiskoken’ is een echte hype geworden. Hierdoor is  onze klant ook steeds meer op zoek naar de juiste materialen, gedegen advies, kwaliteit en  duurzaamheid. En dat is nu net waar Kookwaarop inspeelt,” leggen mede-zaakvoerders Rutger en  Jeroen Frissaer uit. 

“Na een grondige renovatie van ons historisch pand in de Diesterstraat, herrijst de winkel onder de  nieuwe naam Kookwaar. Ik noem het een heuse keuken-conceptwinkel die zich volledig richt op de  kunst van het koken, decoreren en cadeaus met een culinair tintje. Kortom alles voor in je keuken of op je tafel. Al van in 1950 was er in de Diesterstraat al winkel van Pierard te vinden. Toen verkocht  men er nog de gekende ijzerwaren. In 1992 werd het concept aangepast en kreeg het eerst de naam  Pierard ID en later Pierard Home&Co. Maar vandaag stappen we met Kookwaar’ bij Pierard een  nieuw culinair tijdperk binnen,” zegt Jos Pierard. 

Nieuwe stijl, nieuwe naam, nieuwe merken  

Het is een grondige make-over geworden. Niet alleen het pand werd omgetoverd tot een moderne  belevingsvolle keuken-conceptwinkel, het assortiment werd uitgebreid en er werd gekozen voor een  nieuwe naam.  

De naam ‘Kookwaar’ werd bewust oer-Vlaams gehouden omdat het de degelijkheid en kwaliteit van  onze eigen lekkere keuken onderschrijft. Daarenboven zegt het ook duidelijk waarvoor we staan en  wat we aanbieden. Kortom een rijk aanbod voor wie met dagelijkse kost bezig is, de hobbykok of de  culinaire professional. 

Naast de vertrouwde merken zoals Jura, Zwilling, Le Creuset, Demeyere, Global en Salt & Pepper,  verwelkomt ‘Kookwaar’ ook nieuwe merken. Zo doen het gerenommeerde wijnmerk Spiegelau, de  innovatieve messenslijptechnologie van Horl, Bluetooth-kookthermometers van Meater,  handgemaakte kaarsen van Bougie Boogie en artisanale snijplanken van Blocks & Boards hun intrede.  

Cachot Culinaire: showkeuken 

Centraal in de shop zal een heus keukeneiland fungeren als eyecatcher dat de naam Cachot Culinairemeekrijgt. Hier zullen regelmatig kookworkshops en demos plaatsvinden. Hobbykoks kunnen hier de nieuwste snufjes en keukentrends ontdekken. Bij de opening zal elke bezoeker ook  een hapje en een drankje aangeboden krijgen vanuit de showkeuken Cachot Culinaire. De naam is een knipoog naar de historische achtergrond van de locatie. Op deze plaats bevond zich  de middeleeuwse stadsgevangenis, waarvan sporen werden teruggevonden bij de aanpassing van het  huidige gebouw. 

Iedereen warm uitgenodigd 

We nodigen iedereen uit om het nieuwe concept van Kookwaar’ bij Pierard te komen ontdekken  met een lekker glaasje en een hapje op zaterdag 27 april 2024 van 9u30 tot 18u. De eerste 50 klanten worden bovendien beloond met een speciale attentie bovenop hun aankoop. “Ook in de komende jaren zullen we blijven inzetten op vernieuwing en specialisatie om ieders  keukenpassie te ondersteunen. Want onze leuze is: waar het hart van vol is, kookt de pot van over,”  besluiten zaakvoerders Rutger, Jeroen en Jos met een knipoog.