Truineer Nieuws melden?

Pats, boem…. Koita & Ito en 2-3

Onwaarschijnlijke ommezwaai in een match waarin STVV een 2-0 achterstand omboog in 2-3.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: zwak STVV op achterstand in blessuretijd

Laat ons eerlijk wezen. Wat de kanaries de eerste helft brachten was slaapverwekkend. Het enige gevaar kwam van de thuisploeg. Bij een eerste kans zag Schoofs zijn knal eerst afgeblokt door een kanarie en in de herneming kon Suzuki redding brengen. Bij een tweede kans werd het leer na mistasten van Suzuki door Van Helden van de lijn gehaald. Niet zonder gevolg. De Truienaar moest  groggy van het veld (red. hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar zijn toestand geruststellend bleek). Bij een derde kans vertrok de bal van de voet van Rob Schoofs om via Matte Smets op de deklat te belanden. Maar in de laatste minuut van de toegevoegde tijd en bij de vierde kans van de thuisploeg was het toch raak. Mrabti schilderde een vrije trap tegen de verste paal, Bates is het alertst en tikt de bal in de rebound binnen. 1-0 bij de rust.

Tweede helft: in plaats van 3-0 naar 2-3

STVV begon vinniger aan de tweede helft. Koita knalde vanuit een onmogelijke hoek via Coucke op de paal. Het bleek maar een opflakkering. Aan de overkant werd STVV op zijn beurt gered door het doelhout na een stifter van Hairemans. Een waarschuwing, zo bleek. Iets later mocht Hairemans ongehinderd oprukken. Hij legde de bal af voor Bassette die makkelijk en overhoeks binnentikte. 2-0 dus. Fink greep meteen in en bracht Ito, Zahiroleslam en Steuckers voor Fujita, Kaya en Yatamoto. En daar was alweer een kans voor de thuisploeg. Schoofs legde breed, Suzuki redde de knal van Foulon met het been. STVV ontsnapte aan de 3-0. Het bleek een sleutelmoment. Na een mooie combinatie tussen Steuckers en Ito -twee vervangers dus- lukte onze kanaries de aansluitingstreffer. Waar was Koita al die tijd, kan je je afvragen. 75 minuten nergens, maar dan plots in minuut 76 pats, boem, weer een wereldgoal van Abou en meteen ook zijn 15de van het seizoen. Zo hingen de bordjes zowaar gelijk. De honger van STVV was nog niet gestild. Eerst had Delorge nog pech. Maar even later rondde Ito een mooie actie af met een trap buiten het bereik van Coucke. 3-2 dus. Jawel. Bertaccini had nog de 2-4 aan de voet maar Coucke lag goed in de weg. Eindstand 2-3 dus en STVV over Malinwa in de play-off 2-stand.