Truineer Nieuws melden?

Geen plaats meer voor Veerle Heeren bij CD&V Sint-Truiden

CD&V Sint-Truiden neemt wegens een nieuw ‘duister’ feit afstand van Veerle Heeren die verder als onafhankelijke zal zetelen.

‘Wij kiezen voluit voor positiviteit, daadkracht en integriteit voor Sint-Truiden’

SINT-TRUIDEN, 15 april 2024 – Cd&v Sint-Truiden gaat de laatste maanden van deze legislatuur van de Truiense gemeenteraad verder zonder raadslid Veerle Heeren. De partij werkt aan een positief en verfrissend verhaal voor de toekomst. Daarin is er geen rol meer weggelegd voor de voormalig burgemeester.

Dat kwam de partijafdeling en mevrouw Heeren enkele maanden geleden al overeen. Samen met de huidige ploeg en een heleboel nieuwe gedreven kandidaten kijkt de partij nu met een nieuw verhaal de verkiezingen tegemoet.

‘Daarbij nemen we onze verantwoordelijkheid voor wat echt telt voor de Truienaren. Dat doen we met een positieve ingesteldheid, met daadkracht en vooral met integriteit’, verduidelijkt Ingrid Kempeneers, burgemeester en lijsttrekker voor cd&v Sint-Truiden.

Nieuw verhaal

De positie van mevrouw Heeren rijmt niet meer met dat nieuwe verhaal. Dat werd in het verleden al meermaals duidelijk. En ook tijdens de jongste gemeenteraad kwamen er opnieuw feiten aan het licht die in tegenstrijd zijn met de toekomstkoers van de partij. Daarbij bleek dat de voormalig burgemeester op de hoogte was van een aanzienlijke betaling die zonder beslissing van het schepencollege of de gemeenteraad door Stad Sint-Truiden werd verricht.

Verantwoordelijkheid

‘Dat is jammer. En dat staat vooral haaks op de weg die wij in de toekomst inslaan. Wij kiezen resoluut voor een vernieuwende visie en willen in vertrouwen verder werken met en voor onze inwoners’, vertelt burgemeester Ingrid Kempeneers. ‘Daarom hebben we beslist dat de wegen van onze partij en die van mevrouw Heeren vanaf vandaag scheiden. Alleen zo kunnen wij voluit onze verantwoordelijkheid nemen – en blijven nemen – voor onze stad.’

De resterende tijd van deze legislatuur zal Veerle Heeren als onafhankelijk raadslid zetelen in de Truiense gemeenteraad. Zij maakt daarbij niet langer deel uit van de cd&v-factie.