Truineer Nieuws melden?

Nhaili, ook een belofte om in de gaten te houden

Op de bank tegen Standard, naast Tristan Teuchy, een tweede belofte van STVV die reeds een profcontract kreeg: Adam Nhaili, ex-Standard trouwens.

Adam Nhaili zette zijn eerste stappen als voetballer bij het Waalse Alfa Andenne. Van daaruit ging het naar Wanze/Bas-Oha en R. Standard de Liège. Sinds 2020 werd Adam in de jeugdwerking van STVV klaargestoomd voor het grote werk.

Nhaili maakte eerst deel uit van de U18, maar mocht al op opvallend vroege leeftijd – als 17-jarige – bij de beloften meetrainen. Hij combineerde daar zijn snelle ontwikkeling als voetballer met zijn middelbare studies in Waremme.

Lichtpunt in de voorbereiding

In augustus 2023 tekende Adam zijn profcontract bij STVV.  Andre Pinto is tevreden dat de vleugelspeler zich aan STVV verbond: “In de voorbereiding maakte Nhaili een goede indruk. Hij draaide mee in het team tijdens de oefenwedstrijden, vond regelmatig de weg naar doel en presteerde goed. Daarom besloten we om Adam een profcontract aan te bieden. Als club willen we hem – samen met coach Thorsten Fink en de technische staf – alle mogelijkheden bieden om zich verder te ontwikkelen. Hij is intussen aardig op weg om in de voetsporen van Delorge, Vanwesemael, Smets en Van Helden  te treden. Hopelijk maakt hij de verwachtingen ook waar.”