Truineer Nieuws melden?

Kasteel van Ordingen lanceert mousserende wijn op Vaderdag

Proost op de eerste Vlaamse mousserende wijn, gemaakt door Kasteel van Ordingen.

© Kasteel van Ordingen

 

 

Proost op de eerste Vlaamse mousserende wijn, gemaakt door Kasteel van Ordingen.
Het kasteeldomein heeft wortels in een rijk agrarisch verleden dateert uit 1040. Hier zat ook een wijngaard in vroeger tijden. Om deze traditie te herstellen werd in 2021 besloten om onze eigen wijngaard te vestigen. 1250 volgroeide planten van de variëteit Souvignier Gris werden meteen geplant in een biologische omgeving. De wijn is een primeur voor Vlaanderen omdat het de eerste Vlaamse mousserende biologische wijn is. Vandaag werd een voorproefje van het productiejaar 2022 onthuld door kasteelheer Richard Sleurs en professor Ghislain Houben uit UHasselt in de onlangs gerenoveerde vergaderzalen. Daarna vond er een eerste proeverij plaats in de wijngaard. Officieel getest en goedgekeurd.
Op Vaderdag wordt de mousserende wijn gelanceerd voor het grote publiek. Dit lokale product zal worden gebruikt om de culinaire ervaring en lokale authenticiteit van het kasteel te verbeteren.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en champagne