Truineer Nieuws melden?

Fruitsnacks verwelkomt de kinderen van Make-A-Wish

Gisteren bezochten de wenskinderen van Make-A-Wish de boomgaard van Fruitsnacks, waar ze elk een eigen perenboom kregen. In het ‘wensbos’ draagt elke fruitboom de naam van een wenskind tot aan het plukseizoen. Met dit initiatief zorgt de familie Paesmans al voor het zevende jaar op rij voor een onvergetelijke namiddag voor de kinderen en hun families.

 

Tijdens deze openingsdag mochten de kinderen officieel het wensbos van Fruitsnacks openen. Daarna was het zoeken welke perenboom de juiste naam draagt. Dit jaar kregen 38 wenskinderen een eigen perenboom bij Fruitsnacks. “Voor de wenskinderen is dit na hun wensvervulling opnieuw een fijne dag om hun zorgen te vergeten. Na de openingsdag in het wensbos bezorgen we maandelijks een nieuwsbrief en zien ze de evolutie van de peren. Op die manier leren ze ook iets bij over de fruitteelt.” vertelde zaakvoerder Karel Paesmans.

De kinderen en hun families werden namiddag uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende leuke activiteiten, waaronder een ontspannende wandeling tussen de bloesems en een ritje met paard en kar door de boomgaard. Ten slotte konden ze een bezoek brengen aan de kinderboerderij Snoetjes en Toetjes en natuur- en belevingsboerderij Hoeve op den Mierhoop.

Na al dat plezier is het voor de wenskinderen uitkijken naar september. Dan mogen ze opnieuw naar Fruitsnacks komen om van Karel te leren hoe ze peren moeten plukken. Samen met hun familie gaan ze dan met een goedgevulde doos vol peren naar huis. “We ondersteunen Make-A-Wish niet alleen met deze leuke activiteiten voor de kinderen, maar zorgen in september ook voor een cheque. De vrijwilligers kunnen zo ook de komende jaren nog vele wensen in vervulling laten gaan.” zegt zaakvoerder Roel Paesmans.