Truineer Nieuws melden?

Erfgoeddag op zondag 21 april

Het thema van Erfgoeddag is ‘thuis’. Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Op Erfgoeddag zoeken we uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Ook in Sint-Truiden kan je even thuiskomen.

Op zondag 21 april laat Erfgoeddag de nieuwsgierige bezoeker in heel Vlaanderen kennismaken met het roerend en immaterieel erfgoed in al zijn verscheidenheid. Met roerend erfgoed bedoelen we allerlei objecten en dingen. Denk bijvoorbeeld aan oude boeken, schilderijen, etsen, foto’s, archiefstukken en werktuigen om een ambacht te kunnen uitvoeren. Onder immaterieel erfgoed plaatsen we de niet-tastbare gebruiken en gewoontes van vroeger, die we willen doorgeven aan mensen in de toekomst zoals mandenvlechten, pruikenmaken, etc.

Het volledige programma via

HIER