Truineer Nieuws melden?

Een boeiende uilenwandeling

Onze redacteur nam deel aan de uilenwandeling in het Speelhof met de Werkgroep Nestkastjes. En het was niet voor niets, zo bleek.

© Ivo Breesch

In Vlaanderen zijn zeven verschillende uilensoorten te vinden, waarvan de bosuil, steenuil en kerkuil de bekendste zijn. Het Speelhof heeft in het verleden al bewezen een uitnodigende habitat te zijn voor deze gevleugelde nachtelijke jagers. André Vanmarsenille heeft hier zelfs vier exemplaren van de steenuil weten te ringen, wat de rijkdom aan biodiversiteit in dit gebied benadrukt. Tijdens de wandeling werd de aandacht van de deelnemers gegrepen door een speciale ontmoeting. Onder de deelnemers was slechts één dame aanwezig die het geluk had om een bosuil in haar gezichtsveld te krijgen. De majestueuze verschijning van deze nachtelijke jager liet een blijvende indruk achter op de groep, die zich verder liet leiden door de verhalen en kennis van Vanmarsenille.

 

Foto tijdens wandeling

Foto 2023 (André Vanmarsenille ringde in 2023 drie steenuiltjes in het Speehof)

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en uil