Truineer Nieuws melden?

Bar Berlin met topvoetbal, kidsday, ereburger Simon Mignolet en de Midweekfeesten

Het EK voetbal zal deze zomer live te volgen zijn op een 120m² exclusief groot scherm op de Truiense Grote Markt. Het stadscentrum wordt omgetoverd tot één groot stadion ‘Bar Berlin’. Voetballiefhebbers kunnen hier gratis de live-uitzending van de wedstrijden van de Rode Duivels volgen mét voorbeschouwingen, analyses, etc. Er wordt bovendien niet alleen aan de voetbalfans gedacht. Het belooft één groot feest te worden voor alle Truienaren en bezoekers met een kidsday, de viering van ereburger Simon Mignolet (onder voorbehoud van goedkeuring voordracht) en de integratie van de Midweekfeesten. Voor de organisatie van ‘Bar Berlin’ slaat het lokaal bestuur Sint-Truiden de handen in elkaar met organisator Peter Onkelinx.

Na 6 jaar is het EK opnieuw gratis te volgen op de Grote Markt
Sint-Truiden is een pionier in de organisatie van grote voetbalevents op de Grote Markt. Ook bij de vorige edities van het EK en WK wist de hoofdstad van Haspengouw duizenden voetbalfans in het centrum samen te brengen. “Wie Sint-Truiden zegt, zegt voetbal en beleving. Een groot voetbalfeest mag tijdens het EK dan ook niet ontbreken op onze Grote Markt. Met dit initiatief zullen we zonder twijfel scoren als evenementenstad. Zeker nu de viering van het ereburgerschap van Simon Mignolet en de iconische Midweekfeesten geïntegreerd worden. Bar Berlin zorgt voor heel wat beleving in onze stad en dat is positief voor onze inwoners en bezoekers alsook voor onze handelaars en horeca. Samen maken we er één groot feest van”, vertelt een enthousiaste eerste schepen Hilde Vautmans.

“’Bar Berlin’ zal de sfeer van één groot stadion naar ons stadscentrum brengen”, zegt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. “Met een goede en veilige organisatie willen we de fans op de matchdagen van de Duivels (minstens op maandag 17 juni, zaterdag 22 juni en woensdag 26 juni) een kwaliteitsvolle avond voor jong en oud bezorgen. Samenhorigheid, sportiviteit en ambiance staan centraal. Echt iets om naar uit te kijken!”

“Met de organisatie van de Après-ski heb ik ervaren dat Truienaars en Haspengouwers graag naar de Grote Markt komen om samen te lachen en te feesten. De viering van 100 jaar STVV heeft me ook doen inzien dat voetbal onze inwoners nog altijd diep beroert. Met familie en vrienden naar het voetbal gaan, blijft voor veel mensen een sociaal gebeuren. Ik geloof dat deze nieuwe generatie Duivels een grote en vooral jeugdige massa kan enthousiasmeren en inspireren. Daarom ‘Bar Berlin’, een sfeervol event, gratis toegankelijk voor iedereen. De terrasjes moeten vol zitten en de markt mag vol staan”, zegt Peter Onkelinx.

Meer dan voetbal alleen
De gezelligste markt van Limburg is vanaf midden juni dus dé place-to-be voor supporters uit Sint-Truiden en omstreken. En er is meer.

“Voor en na de wedstrijden zorgt een aantrekkelijke omkadering voor onvergetelijke zomeravonden voor bezoekers uit heel Haspengouw, voetbalfan of niet. Zo staan de jongste bezoekers op maandag centraal tijdens de kidsday, wordt de Grote Markt op zaterdag na de jaarlijkse zomerbraderie en de match omgetoverd tot een discoparty en wordt de duivelse beleving op woensdag gecombineerd met de Midweekfeesten XXL met onder andere Lassy FM. We roepen dan ook iedereen op om voor de Rode Duivels te komen supporteren vanop de Grote Markt in Sint-Truiden”, besluit schepen van Toerisme Peter Deltour.

Oproep voor verenigingen
De organisatie slaat alvast een brug naar de Truiense verenigingen en roept hen op om er samen een succesverhaal van te maken. Wie mee wil helpen met de uitbating van een toog mag het aanmeldingsformulier invullen voor dinsdag 6 mei via deze link: https://form.jotform.com/240825501093349.