Truineer Nieuws melden?

Voor iedereen een vrolijk Pasen

Team Truineer wenst iedereen een vrolijk Pasen toe. Maak er een mooie (familie)dag van.

Pasen is een belangrijke feestdag waarop christenen vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. Ook is dit het feest van de lente en nieuw leven.

Leeg graf

Drie dagen na de begrafenis van Jezus gaan een paar vrouwen naar zijn graf. Tot hun grote verbazing is het geopend en leeg. Een engel vertelt hen dat Jezus is opgestaan. Doodgaan is voortaan niet meer het einde van het leven. Christenen geloven in een eeuwig, gelukkig bestaan na de dood. Er is dan geen pijn of verdriet meer.

Een nieuw begin

Pasen is ook het feest van een nieuw begin. Het is geen toeval dat het in de lente wordt gevierd. In de lente komt de natuur weer tot leven. En het is ook de tijd van Pesach, het joodse feest om de vlucht van het joodse volk uit Egypte te vieren. Het hele verhaal rond de dood van Jezus speelde in deze tijd.