Truineer Nieuws melden?

Velm VV op zucht van de titel, maar….

Met nog vijf speeldagen te gaan en 8 punten voorsprong op nummer twee Gravelo lijkt de titel in derde provinciale A niet meer te kunnen ontsnappen. We plaatsen daar echter een maar bij, temeer omdat je het vel van de beer niet mag verkopen vooraleer hij geschoten is.

 

“Vorig seizoen hebben wij op een jammerlijke manier de promotie gemist.”, vertelde voorzitter Raf Herbots ons bij het begin van het seizoen. “Na 2 jaren spelen van de eindronde doen we dit jaar opnieuw een gooi naar de promotie, zij het rechtstreeks ofwel via de eindronde. 3de keer goede keer”. Profetische woorden die ook lijken uit te komen. Velm VV kan de eindsprint vanaf nu alleszins vol vertrouwen inzetten. Nog vijf speeldagen te gaan, nog vijf toch ook wel linke matchen. Onder meer met komende week thuis een match tegen Linkhout, de week nadien de onvervalste topper bij Gravelo en ook nog een uitmatch bij Heers VV op het programma.

Onze mening

Kan Velm VV de titel nog verliezen? Zuiver mathematisch natuurlijk wel. Maar als je ons naar onze mening vraagt, zien we het niet zo’n vaart lopen. Zeker niet wanneer we zien wat dit Velm als team én met onder andere een Tuur Houben in bloedvorm en een killer als Wout Bache in de rangen week na week op de mat brengt. Laat ons er van uit gaan dat Velm komend weekend de drie punten weet thuis te houden tegen Linkhout en een punt pakt bij Gravelo, dan is de buit binnen. Dan mag de champagne koud worden gezet. Dan is Velm aan het feest en is het lonken naar het volgend seizoen, de start in 2de provinciale. Duimen maar.

Philip Kevers

 

Rest van de matchen

  • Velm VV – Linkhout
  • Gravelo-Velm VV
  • Velm VV-Lummen
  • Velm VV-Herk Sport
  • Heers VV-Velm VV