Truineer Nieuws melden?

Vandalen viseren al zoveelste keer een paardenwei

In Zepperen (Zwartweidestraat-Honsberg) is een paardenwei al meer dan een jaar het doelwit van vandalen. Paarden breken daardoor regelmatig uit, eigenaars ten einde raad. Vandaar een oproep.

Melding ontvangen van vandalisme Zwartweidestraat-Honsberg – Wij citeren:
‘Wij beginnen de moed een beetje te verliezen. Wij hebben 4 paarden die echt niets tekort komen: in de winter een warme stal, in de zomer 4 mooie afgespannen weides met altijd genoeg water en gras. De paarden staan altijd braaf op de weide en uitbreken zullen ze nooit zelf doen. Sinds vorige zomer, en misschien zelfs al eerder, krijgen we echter regelmatig  meldingen van buurtbewoners dat onze paarden zijn uitgebroken.”
“Als we dan gaan kijken, zien we echter steevast dat afspanningspalen tegen de grond liggen. De weide wordt bovendien omheind met elektrisch geleide draden en een metalen draad. Ook deze draden worden dan doorgeknipt.  Tot nog toe hebben we de dader ondanks veel inspanningen niet kunnen vinden.”
“Hoogtijd dat de paarden met rust worden gelaten. Vooral voor hen zijn deze daden gevaarlijk. Vandaar onze vraag. Als iemand iets heeft gezien of iets weet van dit gebeuren, kan u dit aub komen melden? Of nog liever: dader of daders, stop daarmee.  We zijn wanhopig aan het worden en willen de paarden in de zomer een weide geven en niet een hokje tussen 4 muren.”
Kan een afbeelding zijn van vishaak