Truineer Nieuws melden?

Vandaag internationale vrouwendag

Vandaag is het internationale vrouwendag. Team Truineer wenst alle vrouwen een mooie dag toe alsook het allerbeste voor de toekomst.

Waarom vieren we Internationale Vrouwendag? Tijd om de geschiedenisboeken in te duiken. Op 8 maart 1908 vond het állereerste publieke vrouwenprotest plaats in New York. Een groep vrouwen kwam bijeen om te protesteren tegen de lange werktijden en slechte lonen in de textielindustrie. Ook kwamen zij in opstand voor hun kiesrecht. Clara Zetkin, een Duitse socialiste, raakte geïnspireerd en besloot de dag om te dopen tot International Women’s Day. En met succes, want op 8 maart 1911 werd de feestdag voor het eerst wereldwijd gevierd.

Thema Internationale Vrouwendag 2024

Ieder jaar kiest de organisatie achter International Women’s Day een wereldwijd thema. In 2023 was dit Embrace Equity. Daarmee deed de organisatie een oproep voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. Bij ons is dat  ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. Een positief thema dat zich focust op de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen in België maar vanuit verschillende culturen. Want hoe mooi is het dat alle vrouwen uniek en verschillend zijn, maar ook overeenkomsten hebben?

Bron:harpersbazaar