Truineer Nieuws melden?

Uitbater LOCk US Escape Room stopt en zoekt overnemer

Na zes jaar; drie kamers en duizenden tevreden klanten stopt LOCk US Escape Room ermee. Ze zijn daar wel op zoek naar een overnemer.

Bij de opening in juni 2018 was LOCk US de eerste escape room op Truiens grondgebied, en bij uitbreiding de vierde in Limburg. Gevestigd in de Galerij Astrid, onderaan de Stapelstraat, groeide de escape room al snel uit tot een van de beste locaties in het genre. Volgende maand, bijna zes jaar later, stopt het verhaal.

 

Een nieuw hoofdstuk

 

‘Het is tijd voor iets nieuws’, zegt eigenaar en uitbater Robby Brans. ‘Zes jaar geleden was dit een gat in de markt, ik was net afgestudeerd en zocht een job met een uitdaging. Ongeveer op dat moment speelde ik zelf mijn eerste escape room en zo ging de bal aan het rollen.’ gaat hij verder. ‘Ik zocht een pand, bedacht alle kamers en puzzels, bouwde de kamers van nul af aan op en ontving bijna elke groep zelf.’

Op de vraag of hij geen spijt gaat krijgen van een definitieve stopzetting is het antwoord zelfverzekerd: ‘Het was een mooi hoofdstuk in mijn leven. Duizenden tevreden klanten later kan ik zeggen dat het goed is geweest. Ik ben in een periode in mijn leven dat ik een nieuwe stap wil zetten in mijn professionele carrière. Wat dat gaat zijn, dat zal de toekomst uitwijzen.’

 

Een nieuwe uitbater

 

Net iets meer dan een jaar geleden opende LOCk US nog een nieuwe kamer. ‘Puur uit passie voor escape rooms en uit liefde voor het vak.’ zegt Brans daarover. ‘Ik ga niet flauw doen, natuurlijk heb ik daar ook al een leuk financieel rendement van gezien.’

LOCk US heeft drie kamers, waarvan de nieuwste kamer best hoge ogen gooit. ‘Klopt’, zegt Brans. ‘Op EscapeTalk scoort die kamer 9,5/10, dat wil al iets zeggen.’ Toch is dat niet voldoende om verder te doen. ‘Nee, ik voel dat het voor mij persoonlijk op is, maar dat wil niet zeggen dat de kamers ook op zijn. Die renderen nog voldoende.’ Is er dan toch nog een vervolg voor LOCk US? ‘Als het kan graag. Als iemand zich geroepen voelt om de escape room over te nemen en uit te baten dan is die persoon zeker meer dan welkom! Misschien iemand die dit leest?’ (Lacht)

 

Had jij de escape rooms van LOCk US nog op je verlanglijstje staan? Haast je dan! Je kan ze nog minstens spelen tot 14 april 2024. 

Zie jij het wel zitten om LOCk US een tweede leven te geven? Neem dan zeker contact op met hun. Dat kan via 0499/203343 of info@lockus.be.