Truineer Nieuws melden?

STVV wint nadat Koita uitpakt met wereldgoal na strafschopmisser Kaya.

STVV pakt een verdiende overwinning tegen Club na een meer dan gave prestatie van Suzuki en een wereldgoal van Koita: STVV-Club: 2-1

Eerste helft

Club kwam van meet af aan sterk opzetten. En dat resulteerde snel in een eerste goal. Jutgla baande zich een weg doorheen het centrum van de Truiense verdediging en fusilleerde Suzuki. 0-1 na zes minuten. Even later moest Big Si zonder noemenswaardig contact weer geblesseerd van het veld. De match viel wat stil en STVV probeerde het evenwicht te herstellen, maar Club hield alles vrij makkelijk onder controle en bleef¬† ook de gevaarlijkste ploeg. Suzuki werkte een poging van Sabbe in hoekschop. Grootste gevaar vanwege STVV tien minuten voor rust. Zahiroleslam kreeg een uitstekende kans maar slaagde er niet in om Jackers te verschalken. Plots drong STVV mee aan. Ito schoot een vrije schietkans onbeheerst ver over. Even later probeerde hij het iets meer beheerst van op zo’n 25 meter maar ook deze keer ging de bal een metertje over. Vijf minuten extra speeltijd gaf de vierde ref aan. Een geweldige slalom van Steuckers zagen we nog, afgerond met een hard schot dat net over ging. STVV was intussen de betere ploeg maar die eerste helft veranderde er niks meer 0-1 bij de rust.

Tweede helft

STVV opende met volle overtuiging. Zahiroleslam miste een huizegrote kans door alleen voor Jackers te lang te aarzelen. STVV blaas. En in minuut 59 toen diezelfde Zahiroleslam een perfecte voorzet van Ogawa in het hoekje weglegde: 1-1. Deila bracht onmiddellijk Nusa en Nielsen voor Jutgla en Vetlesen. Vanaken zonderde Nielsen af voor Suzuki maar de Truiense goalie dook gepast in de voeten van de Deen. Fink bracht daarop Fujita voor een leeg gestreden Ito. Het spel ging nu goed op neer. Suzuki pakte uit met een wereldsave op een knal van Nusa. Met nog tien minuten te gaan bleven we goed voetbal zien maar weinig kansen. Tot de bal op de stip ging voor fout op Kaya. Die ging zelf achter de bal staan maar knalde op de paal. Ogawa besloot in de herneming naast. Zal ik het maar een keer van op afstand doen, moet Koita gedacht hebben. Hij zette twee spelers op zij en pakte alweer uit het een wereldgoal: 2-1. Meteen ook de eindstand.