Truineer Nieuws melden?

STVV-legendes maken eenmalige comeback op Stayen

Vrijdag 22 maart: Team Delorge vs. Team Dierickx tijdens Legends Gala Night & zoveel meer.

Op vrijdag 22 maart organiseert STVV de Legends Gala Night: twee teams met STVV-legendes, onder aanvoering van kapiteins Peter Delorge en Eddy Dierickx, geven elkaar die avond partij op hun vertrouwde Stayen. Voor supporters wordt het een bijzondere avond. Niet alleen omdat heel wat iconen uit de 100-jarige geschiedenis voor één keer hun comeback maken, ook omdat fans kans maken op een invalbeurt tijdens deze galawedstrijd. 

 

Heel wat STVV-supporters denken wel eens nostalgisch terug aan de splijtende steekpassjes van Cephas Chimedza of de eerste Europese goal, van de voet van Dirk Van Oekelen. Op vrijdag 22 maart (18u30) zullen zij – samen met heel wat andere ex-STVV’ers – nog één keer de schoenen aanbinden. Die avond verschijnen er op Stayen namelijk twee nostalgische ploegen vol ex-Kanaries tussen de lijnen

 

Van kapiteins en coaches tot een bijzondere scheidsrechter 

De vroegere aanvoerders Peter Delorge en Eddy Dierickx zijn de gelegenheidskapiteins van de twee ‘dream teams’. “We zijn onze selectie volop aan het samenstellen”, weet clubicoon Peter Delorge. “Het wordt een mix van spelers uit verschillende decennia. Bij het maken van de selectie hebben we ons in eerste instantie gebaseerd op de uitslag van de verkiezing van het Elftal van de Eeuw. Beide ploegen zullen ook een eigen coach, assistent-trainer en materiaalman uitnodigen. David Meekers is scheidsrechter. In zijn jonge jaren was onze voorzitter nog actief als ref.” 

 

“Veel zin in”

De wedstrijd vindt op vrijdag 22 maart plaats van 18u30 tot 19u30. “Niet alle spelers zijn natuurlijk even fit als in hun topjaren. Daarom korten we de duur van de wedstrijd een tikkeltje in”, knipoogt Eddy Dierickx. “De komende dagen zal de ploeg verder vorm krijgen en maken we de elftallen verder bekend. De eerste reacties zijn alvast positief: iedereen heeft er veel zin in”, aldus de centrale middenvelder uit de jaren ’90.  

 

Supporters maken kans op invalbeurt 

Kanaries van jong tot oud kunnen deze galawedstrijd bijwonen. Wie een ticket bemachtigt tegen uiterlijk 21 maart, maakt bovendien kans op een paar bijzondere belevingen. “We verloten onder andere een retro-shirt (dat de spelers zullen dragen tijdens deze wedstrijd) en de gesigneerde wedstrijdbal. Maar supporters kunnen de match zelf ook op het veld beleven. Zo mag iemand van onze supporters de aftrap geven. En als klap op de vuurpijl valt er een invalbeurt tijdens de galawedstrijd te winnen”, vertelt Bert Stas (brand manager STVV). 

 

Dineren tussen de Legends

Kanaries die de Legends Gala Night een extra culinair tintje willen geven, kunnen na het laatste fluitsignaal dineren tussen de STVV-iconen: “In deze legendarische dinerformule zit een VIP-ticket voor de wedstrijd en een viergangenmenu inbegrepen. Na het dessertbuffet gooien we de benen ook nog even los op de dansvloer”, weet commercieel directeur Stan Niesen. 

Meer info en tickets via www.stvv.com/legendsgalanight