Truineer Nieuws melden?

Schimmig STVV bakt er op Bosuil niks van: 3-0

Een inspiratieloos STVV pakte een logische nederlaag bij Antwerp dat een bijzonder lichte strafschop nodig had om het spel open te breken.

© Ozgür/STVV

Eerste helft: stilaan evenwichtig

Moeilijk begin van STVV dat meteen onder druk kwam te staan en een paar keer moest rekenen op goede tussenkomsten van doelman Suzuki om geen averij op te lopen. Gaandeweg herstelde STVV wel het evenwicht. He rondspelen van de bal lukte wel, maar aan echte kansen kwamen onze kanaries niet. Antwerp maakte ook niet veel meer klaar. 0-0 na, inzake spelpeil, een ontgoochelende eerste helft.

Tweede helft: STVV nog een schim

Niet veel beterschap in de tweede helft. Tot Van Damme tot twee keer een ingebeelde strafschop zag. Een eerste (van Van Helden op Janssen) werd nog na tussenkomst van de VAR herzien. De tweede (van Van Helden op Ilhenikena) mocht wel doorgaan en werd afgewerkt door Ondrejka. 1-0. Drie vervangingen op rij bij STVV veranderde weinig aan het spelbeeld. Antwerp bleef baas, temeer omdat STVV na de pauze zeer zwak voor de dag kwam. Ejuke en Ondrejka dikten aan tot 3-0.