Truineer Nieuws melden?

Pascy Monette lijsttrekker Open VLD en kandidaat-burgemeester

Niet Hilde Vautmans, maar wel Pascy Monette wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker en dus kandidaat-burgemeester voor Open VLD. Dat klaart Vautmans in een schrijven aan de Truienaars verder uit.

Beste Truienaars,
Deze week heb ik de beste beslissing genomen voor de Truienaar en onze partij Open Vld Sint-Truiden. Ik heb gevraagd aan Pascy Monette of hij de lijst voor Open Vld opnieuw wil trekken. De uitdagingen waar Europa momenteel voor staat, zeker op het gebied van onze veiligheid, voor het voortbestaan van de boerenstiel in Europa, het ondernemerschap,… zijn gigantisch. Europa staat echt van binnenuit (met de Orbans van deze wereld) en van buitenaf (met oorlogen aan de grenzen, en de mogelijke herverkiezing van Trump) enorm onder druk.
We gaan moeten vechten om Europa te hervormen zodat het kan zorgen voor onze veiligheid en welvaart in de toekomst. En ik voel dat ik daar mee het verschil kan maken. Vorige week werd mijn rapport uitgedeeld als het ware. Vereerd dat ik op de derde plaats sta als meest invloedrijke politica in het Europees Parlement op het vlak van buitenlandse zaken en veiligheid.
Vandaar dat ik voor mezelf beslist heb om niet de lijst van Open Vld Sint-Truiden te trekken, maar alle steun te geven aan onze Pascy. Eerlijk, een man van het volk, die het OCMW en het Zorgbedrijf leidt zoals een echte ondernemer. Met de kennis en drive van een echte Truienaar. Een vriend van me, zoals van velen. Aan hem zou ik mijn portefeuille toevertrouwen. Hij kan deze taak nu het best volbrengen.
Enerzijds met spijt in het hart, want ik ben twee maanden burgemeester geweest van onze prachtige stad Sint-Truiden en dat is een hele eer. Het is in alle eerlijkheid het mooiste mandaat dat er is in de politiek. Omdat je dicht bij de burgers staat en keiveel op korte termijn kan realiseren als je natuurlijk de politieke steun hebt van je coalitiepartners. Maar anderzijds besef ik dat beide lijsten trekken echt niet combineerbaar is. Ik ben ook nog mama en echtgenote. Het moet ook haalbaar zijn in het leven. En als ik iets doe wil ik het te goei doen en full force, zoals jullie me kennen. Maar ik zal met volle goesting en inzet op twee achter Pascy staan, vechten voor onze stad op alle niveaus waar ik werkzaam ben, en natuurlijk als eerste schepen mijn mandaat met hart en ziel verder zetten en keihard werken voor onze stad en haar inwoners.
Ik hoop ten volle dat Open Vld en het ganse team van super gedreven kandidaten (en ja, we hebben de beste!) op jullie steun mag rekenen. Heel veel jonge mensen, heel wat landbouwers, heel wat mensen die gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te zullen geven voor alle Truienaars, voor iedereen.
Liefs,
Hilde