Truineer Nieuws melden?

Pand van één van oudste handelszaken te koop

Oktober 2022 sloot poelier Richard Bosmans zijn iconische zaak in de Diesterstraat. Vandaag staat het pand te koop.

Meer info via: HIER

 

De Bosmansen

Polliers van beroep. Manne van et geschoate wild. Een uitstervend ras, joa, want zoals zoveel kleinhandelaars uit de stad verdwenen onder druk van het grote geweld. Zo zullen ook deze op korte of iets langere termijn verdwijnen. Dan moete we vuir oze wille kanijn allemool no den Delhaize, of vuir oos geplaamde fazant no de Carrefour. Ik wil er niet aan denken. ’t Is me niet om die konijn te doen, wel voor de vakkennis en de vriendelijkheid van deze mensen. Stadsfiguren zijn het ook. En laat dit ook een ode zijn aan al die middenstanders in onze stad. RICHARD EN JEROM, MANNE NO MEN AT.

De Snaat, Januari 2020