Truineer Nieuws melden?

Oude voetpaden of sentiers met bordje en nummer herkenbaar gemaakt

Het Stadsbestuur plaatst momenteel geelgroene bordjes bij diverse (soms vergeten) voetwegen. Net zoals aangeduid op de Buurtwegenatlas uit 1845 vermelden ze het woord ‘sentier’ met het desbetreffende nummer. Nr 77, in Zepperen, is het pad dat over het kerkhof loopt naar de Kerkveldstraat en zo langsheen de Mot naar de Kasteelstraat richting Paters. Via een gebruiksvriendelijke kaarttoepassing kan je ze makkelijk terugvinden.

© Zepperen Samen

De stad Sint-Truiden engageerde zich om zoveel mogelijk informatie met betrekking tot de trage wegen ter beschikking te stellen in een gebruiksvriendelijke kaarttoepassing. Aan de hand van onderstaande kaarttoepassing kan u alle reeds genomen beslissingen betreffende de ligging van de voetwegen op de Atlas Der buurtwegen sinds 1840 terug vinden.

Door op een lijn te klikken kan je de besluiten raadplegen. De rode lijnen staan voor opheffingen, oranje voor wijzigingen en groen voor de voetwegen die er bij zijn gekomen sinds de opmaak van de Atlas der Buurtwegen.

We werken continu verder aan deze toepassing om nog meer informatie ter beschikking te kunnen stellen.

Om de werking van de volgende kaart te begrijpen, klikken op: HIER KLIKKEN