Truineer Nieuws melden?

Onmondig STVV doet zichzelf de das om

STVV verloor op een knullige manier met 1-0 bij Eupen.

Eerste helft

De eerste helft kunnen we samenvatten in één vraag en één antwoord. Vraag: hoe slaag je er in achter te staan tegen een ploeg die nul kansen versierde. Antwoord: je geeft een goal weg via een flater van je  keeper en je verkwanselt zelf je kansen o.m.  met spitsen die intussen bewezen hebben dat ze geen spitsen zijn. 1-0 dus bij de rust, via Emond.

Tweede helft

STVV opende de tweede helft met kansen van Ogawa (via keeper op paal), Ito (afgeblokt) en Steuckers (net naast). Zahiroleslam toonde nog een keer zijn onkunde door een voorzet gewoon als een terugspeelbal te hanteren. Sein voor Fink om vervangingen door te voeren, o.m. Barnes (totaal onzichtbaar) door Koita. Even daarna bokste Eupen zelf zowaar de eerste kansjes in elkaar maar deze keer reageerde Suzuki telkens attent. Een kwartier voor tijd zette Fink alles op alles door Bertaccini en Kaya in te brengen voor Zahiroleslam en Van Helden. Gelukkig voor STVV duwde Déom even later naast. Bertaccini strafte bijna een flater van de Eupense doelman af maar zijn poging werd van de lijn gekeerd. Delorge van zijn kant kreeg ook een kans maar besloot zonder overtuiging naast. Suzuki pakte op zijn beurt nog uit met een geweldige save op een knal van Déom in de winkelhaak. Aan de stand veranderde echter niks meer. 1-0 dus.