Truineer Nieuws melden?

Mensen hier voor 1,2 miljoen euro opgelicht via internet

In 2023 werden in onze politiezone maar liefst 353 feiten van oplichting met internet aangegeven voor een bedrag van bijna 1,2 miljoen euro

“De samenwerking met de inwoners trekken we ook door in ons dagelijks werk. Als politie, maar ook als burger zien we hoe nieuwe technologie razendsnel ingeburgerd raakt. Via infoavonden, uiteenzettingen en lezingen willen we onze kennis delen en de inwoners bewust maken van de valkuilen van die nieuwe toepassingen. Een gewaarschuwd man is er tenslotte twee waard.”, hoorden we tijdens de voorstelling van het politieverslag 2023.

Spijtig genoeg trappen nog veel mensen in de val. In 2023 werden maar liefst 353 feiten van oplichting met internet aangegeven voor een bedrag van bijna 1,2 miljoen euro. De preventieve campagnes, de lessen op school en de infosessies met onze partners blijven we dan ook onverminderd verderzetten voor de verschillende leeftijdsgroepen.