Truineer Nieuws melden?

Buur&Berg: waar wonen, werken en genieten samenkomen

Buur&Berg, dat vanaf eind dit jaar wordt gebouwd op de voormalige site van het Sint-Annaziekenhuis, is een gezamenlijk initiatief van het Sint-Trudo ziekenhuis, Wiric, Integro – Home Elisabeth, Ferm Thuiszorg, De Hummeltjes en projectontwikkelaar Kairos. Het project biedt een unieke combinatie van wonen, werken en genieten.

Bovenop de fundamenten van het voormalige Redemptoristenklooster en de Sint-Anna site bouwt men de zorgwijk ‘Buur&Berg’. De partners die voor deze site de handen in elkaar slaan, zijn Sint-Trudo Ziekenhuis, Wiric Vzw, Integro VZW, Ferm Thuiszorg, Kinderdagverblijf De Hummeltjes en Kairos (bouwpromotor). De verschillende gebouwen van het project schakelen rond groene binnengebieden en autovrije fiets- en voetgangersverbindingen. Met drie nieuwe pleinen sluit het project aan op de omliggende straten. Er worden vier waardevolle bomen behouden en geïntegreerd in een publiek toegankelijke bostuin.
Het woon- en zorgcomplex bestaat uit: een woonzorgcentrum volgens het principe van kleinschalig wonen met in totaal 53 kamers waarvan 14 bestemd voor kortverblijf, dagopvang door Ferm Thuiszorg, 11 assistentiewoningen, een lokaal dienstencentrum met polyvalente ruimtes en horeca, een bakkerij en andere dagateliers voor personen met een beperking met ruimtes bestemd voor verkoop (bakkerij en kunstatelier), 16 aangepaste verblijven voor personen met een beperking, een kinderdagverblijf, 113 meergezinswoningen, 11 stadswoningen, 5 buurtondersteunende commerciële ruimtes, 3 ruimtes voor commerciële dienstverlening of vrije beroepen, een half-ondergrondse parking voor 250 wagens en collectieve dak- en binnentuinen.
Voor verdere uitleg neem je best een kijkje op de website www.buurenberg.be.