Truineer Nieuws melden?

Brouwerij Wilderen brouwt eerste pils ‘Pinkske’ die exclusief getapt wordt in de BelOrta Bloesembar

Het jubileum van 10 jaar BelOrta Bloesembar wordt dit jaar gevierd met enkele opmerkelijke toevoegingen aan het concept. De meest opvallende is de introductie van het ‘Pinkske’ geschonken in een bloesemboerke, een exclusieve pils speciaal gebrouwen door Brouwerij Wilderen en alleen te verkrijgen in de BelOrta Bloesembar.

Het bloesemboerke met gouden rand geeft vorm aan traditie en respect voor onze boeren
Het ‘Pinkske’ is een verwijzing naar hoe sinds mensenheugenis pintjes besteld worden aan de toog en de naam is mooi ingepakt in bloesem op het bloesemboerke met gouden rand. De gouden rand staat voor kwaliteit, maar ook voor respect voor onze boeren in de “Zee van de Landbouw”. Het verlengd weekend met Pinksteren wordt feestelijk afgesloten met de Pinkskesfeesten. Mike Janssen van Brouwerij Wilderen deelt zijn trots over deze langdurige samenwerking: “Al vele jaren zijn we ontzettend trots op de nauwe band die we hebben opgebouwd met elkaar. Het Pinkske is niet alleen de juiste toevoeging aan het assortiment, maar ook een viering van onze gezamenlijke toewijding aan onze traditie om de bloesemtoeristen allebei warm te onthalen. Deze pils van 5% is een pint zoals een pint hoort te zijn: zacht, dorstlessend en 100% natuurlijk”, klinkt het enthousiast bij Mike.

Streekshop nieuw geïntegreerd in het concept
Naast deze primeur zal de BelOrta Bloesembar dit jaar ook een StreekShop introduceren, op verzoek van de vele toeristen die de bar bezoeken. Deze winkel zal een selectie bieden van zo’n 100 lokale producten, variërend van verse producten tot gadgets en dranken. Een unieke kans voor bezoekers om de smaken van het gebied rechtstreeks van het veld te ervaren en mee naar huis te nemen.

Al 10 jaar lang gesmaakt door de bloesemtoerist
Het succesverhaal van de BelOrta Bloesembar is niet alleen te danken aan haar culinaire aanbod, maar ook aan de voortdurende inspanningen om bezoekers een unieke ervaring te bieden. Van uitgebreide ontbijten met gegidste wandelingen tot de introductie van een restaurant en de organisatie van lokale evenementen, zoals het Velms Bloesemfeest en Culinair in ’t Veld, de bar heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan sinds haar oprichting. Bovendien staat ecologie hoog in het vaandel, met initiatieven zoals een stroomgroep met batterij en samenwerkingen met lokale partners voor duurzame mobiliteit.

Dag vroeger open door vroege bloesem
De BelOrta Bloesembar opent dit seizoen een dag eerder dan gepland, vanwege de prachtige vroege bloesems die het landschap sieren. Oorspronkelijk gepland om op zondag 31 maart haar deuren te openen, ontvangt de bar nu al bezoekers vanaf zaterdag om 11.30 uur. De warme dagen in het vroege voorjaar hebben de perenbomen vroegtijdig tot bloei gebracht, wat een uitnodigend moment creëert voor toeristen om de BelOrta Bloesembar te verkennen.

Meer Walen welkom
Voor het eerst wordt ook de taalgrens overgestoken in de campagne op voorhand. Opmerkelijk is dat in die 10 jaar nagenoeg niemand uit Wallonië werd verwelkomd, ondanks dat het slechts 10 minuten rijden is. Dit jaar hopen we echter meer Frans te horen in onze tent of ligweide, want het bloesemtoerisme is nog (veel te) weinig bekend in Wallonië.

Reserveringen voor het restaurant, de bloesembarbecue en de ontbijten met gegidste wandeling zijn al enige tijd mogelijk en lopen goed. Voor meer informatie en reserveringen kunnen bezoekers terecht op www.bloesembar.com, waar alle details te vinden zijn over dit unieke stukje Haspengouwse gastvrijheid.