Truineer Nieuws melden?

BelOrta Bloesembar voorziet nu ook winkel: “StreekShop op vraag van toeristen”

De BelOrta Bloesembar bestaat dit jaar 10 jaar: “Jaarlijks luisteren we naar de aanbevelingen van de bezoekers. Zo kwamen we dit jaar bij de StreekShop. We bundelen een 13-tal streekproducenten en zullen in een stuk van ons concept een echte winkel integreren met zo’n 100-tal producten.” Het zal dit jaar dus mogelijk zijn om de producten van ‘t veld te kopen in ‘t veld. En dat is uniek. “Toeristen vroegen ons dagelijks om lokale wijnen, bieren of rum te kunnen kopen, maar dat kon alleen aan de menuprijs van onze horeca-uitbating. Ook was er vraag naar vers fruit. Daarom bouwen we vanaf nu de StreekShop. Dit zorgt ook voor extra beleving want de shop heeft dezelfde openingsuren.”

© Belgium Media - Kevin Vanhees

Lokale producenten enthousiast
De StreekShop komt er dankzij de producten van: Brouwerij Wilderen, BelOrta, Cuvelier, Kitsberg, Seprosa, Gloire de Duras, Marsnil, Luxelissa, De Wilde Wei, Ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen, Gezond van bij ons, Loonse stroop en Melkerhei en zij vullen de rekken of frigo’s met vers fruit, gadgets, snoep, honing, speculaas, kaas, yoghurt, zeep, stroop, confituur, wijn, bubbels, bierclips, rum, gin, …
De BelOrta Bloesembar had vorig jaar ook al succesvol een restaurant ondergebracht in samenwerking met Ilse en Jeroen van het Kookatelier met lokale producten op de kaart alsook een succesvolle bloesembarbecue.

Sinds de start heeft de BelOrta Bloesembar een indrukwekkende transformatie ondergaan:

  • Elke zondag organiseert de BelOrta Bloesembar ontbijten met gegidste wandelingen van 3 km.
  • Het restaurant biedt nu plaats aan 250 gasten, waar lokale producten de hoofdrol spelen.
  • Twee permanente grote e-shuttles voor 23 personen zorgen ervoor dat bezoekers gemakkelijk ter plaatse geraken.
  • In samenwerking met drie Velmse verenigingen Scouts Velm, Velm VV en Velm Spiegelt wordt het Velms Bloesemfeest jaarlijks georganiseerd en dat is nu al uitverkocht met als headliner DJ Viktor Verhulst.
  • Het glooiende landschap wordt verrijkt met imposante letters, vergelijkbaar met Hollywood, die Haspengouw op de kaart zetten.
  • Ecologie staat hoog in het vaandel, met een stroomgroep met batterij in samenwerking met e-power uit Nieuwerkerken sinds 2018.
  • Sinds 2019 worden er wandelingen georganiseerd in een lus rond de bar van 3 en 8 km in samenwerking met reisbureau de Blauwe Vogel en Toerisme Sint-Truiden. Het wandelplan kan gratis afgehandeld worden aan de bar.
  • Sinds 2022 wordt er Culinair in ’t Veld georganiseerd in samenwerking met 6 Haspengouwse topchefs, een uniek concept dat snel uitverkocht is. Lancering van de nieuwe menu’s en reservaties, is voorzien op 20 maart (22/4: Coco Pazzo, 23/4: ‘t Hooghuys, 29/4: Bistro Philippe, 6/5: Bistro Zutt, 7/5: Hoeve Roosbeek en 8/5: NOEN).
  • Sinds 2023 is de lokale wijn in opmars. Meer dan 1.000 flessen werden er in 2023 verkocht van de lekkere Haspengouwse wijnen.
  • De BelOrta Bloesembar ligt in de “Zee van de Landbouw”, het respect voor de landbouwers is dan ook groot.

Reservaties voor het restaurant, de bloesembarbecue en de ontbijten met gegidste wandeling zijn al enige tijd mogelijk en zijn populair door de vroege bloesem. Alle informatie vind je terug via www.bloesembar.com.