Truineer Nieuws melden?

Zware nederlaag voor STVV na rampzalig vierde kwartier

STVV begon veelbelovend, kwam 0-1 op voorsprong, maar gooide alles weg in het vierde kwartier toen Anderlecht helemaal los kwam.

© Ozgür/STVV

Eerste helft

STVV begon zonder complexen en opende sterk. Na tien minuten en na twee keer mistasten van Arnstad resulteerde dat in een treffer van Steuckers die Schmeichel kansloos liet. 0-1. Wat volgde was een ‘bescheiden’ reactie van Anderlecht. Patris raakte de bal echter maar half  en liet zo een wenkende kans liggen. Slecht inspelen van Suzuki resulteerde in een bijzonder grote kans voor Dreier maar die miste onbegrijpelijk. Tussenin speelde STVV goed mee en vergat Zahiroleslam een teruglegger van Delorge tegen de touwen te trappen. 0-1 bij de rust.

Tweede helft

Dramatische start van STVV in die tweede helft met drie doelpunten in geen tijd: Hazard, Stroeykens, Dolberg. 3-1 na nauwelijks tien minuten, te naïef, te simpel. Alle goeds van in de eerste helft was meteen vergeten. STVV zette dat mooie afstandsschoten van Zahiroleslam en Delorge tegenover. Maar toen Van Helden een strafschop veroorzaakte, mooi omgezet door Vasquez, was de match helemaal gespeeld en kwam het er voor STVV verder op aan de schade te beperken. Dat lukte wel, zo leek het, Ito was nog dicht bij de 4-2 maar Schmeichel schermde goed de  eerste hoek. af. Bertaccini had altijd moeten scoren op een voorzet van Steuckers maar besloot te centraal op de goalie van Anderlecht. Aan de stand veranderde niks meer. Zo bleef het 4-1.