Truineer Nieuws melden?

Verboden toegang stadspark, Speelhofdomein en vesten

Storm Louis trekt vandaag over het land. Het KMI voorspelt vandaag rukwinden die kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur. De stad grijpt in.

De hulpverleningszone Zuid-West Limburg staat paraat om uit te rukken bij stormschade of wateroverlast. Voor niet-dringende hulp kan je hen contacteren op het nummer 1722, via het e-loket www.1722.be of de stormlijn bellen via 011 24 88 00. Er wordt opgeroepen om enkel 112 te bellen bij acuut gevaar of gewonden.

Als voorzorgsmaatregel voor het aangekondigde stormweer heeft burgemeester Ingrid Kempeneers beslist om de toegang tot het stadspark, ’t Speelhof en de vesten op donderdag 22 februari vanaf 17u tot nader order te sluiten.

Er wordt gevraagd om geen auto’s onder bomen te parkeren. Burgers worden ook aangeraden om de borden ‘niet betreden bij storm’ in bosrijke omgevingen te respecteren en een extra oogje in het zeil te houden voor wie kwetsbaar en hulpbehoevend is.