Truineer Nieuws melden?

Velm VV moet uitwijken wegens verzakking nieuwe kunstmat

Nauwelijks enkele jaren na de aanleg van de nieuwe grasmat voor Velm VV moet de ploeg al uitwijken omdat de kunstmat verzakkingen vertoont. Velm VV haspelt zijn matchen alvast komend weekend af op de terreinen van STVV aan de Sint-Jansstraat.

Bij de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub Velm VV werden enkele archeologische vondsten ontdekt. De twee gevonden crematiegraven, vergezeld van aardewerken objecten, bleken ongeveer 3.000 jaar oud en behoorden zo tot de oudste vondsten in Sint-Truiden. Nadat de archeologen hun werk hadden gedaan, volgde de aanleg van de mat. “De mat is nu net verzakt op de plek waar een gat werd gegraven”, vertelt voorzitter Raf Herbots. “Maandag beginnen de herstellingswerken. In principe kunnen we dan het weekend daarop weer aan de slag op ons veld. Enfin, daar ga ik toch van uit. Vingers kruisen. Komend weekend wijken wij voor de matchen van onze jeugd en onze seniors alvast uit naar de velden van de Sint-Jansstraat.”