Truineer Nieuws melden?

Vandalen aan het werk op Stayen

Afgelopen nacht hebben vandalen er alles aan gedaan om het feestje op Stayen te verstoren.

24 februari 2024 – Het stadion van STVV loopt vol vanavond: het sfeervak is uitverkocht, de laatste tickets voor familietribune Oost gaan momenteel de deur uit, enkel in de VIP-tribune zijn er nog plaatsen beschikbaar. Kortom, de STVV-familie is klaar om haar geel-blauwe legioen vandaag te ontvangen. Afgelopen nacht kreeg Stayen echter minder gewenst bezoek over de vloer. 

 

De voorbije dagen zijn heel medewerkers van STVV, Stayen en de externe partners in de weer geweest om het spektakel ‘100 jaar STVV’ voor de aftrap voor te bereiden. Zij hebben zich met hart en ziel gesmeten om er een onvergetelijke dag van te maken. Jammer genoeg vonden enkele mensen het afgelopen nacht nodig om naar Stayen af te zakken, in een poging de technische voorbereiding te saboteren.

 

STVV betreurt deze zielige actie. De club reageert kort: “In aanloop naar de Limburgse derby voorzien we altijd extra beveiliging, omdat bepaalde mensen dan steevast het stadion trachten te bekladden. We hadden echter niet verwacht dat iemand zich ertoe zou verlagen om ons verjaardagsfeest te willen verstoren. ‘When they go low, we go high’, zei een Amerikaanse presidentskandidaat ooit. Dat is vandaag meer dan ooit van toepassing. Wij staan boven dit kinderlijke vandalisme van enkele individuen. We steken met ons team nog een tandje bij, fiksen alles en zullen vandaag dubbel zo hard vieren. De werkkracht van de mensen achter de schermen en de oprechte voetbalpassie van onze supporters is 10.000 keer sterker dan dit wangedrag van enkele verdwaalde individuen.”